Zal Symbolica al openen in 2017 in de Efteling?

In 2017 wordt het Nederlandse pretpark Efteling 65 jaar en het park wil dat natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Zo zouden er momenteel plannen zijn om een nieuwe attractie te bouwen om die verjaardag te vieren, dat melden onze collega’s van Looopings. Symbolica zou de duurste attractie ooit worden van de Efteling.

Symbolica wordt een indoor attractie of ‘darkride’. In tegenstelling tot klassieke darkrides zullen de wagentjes bij Symbolica niet over een stalen rail rijden, maar glijden ze als het ware over de grond langs verschillende scènes. Men zou dit kunnen vergelijken met attracties zoals Ratatouille in Disneyland Parijs of Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium. Symbolica zal in het teken staan van Efteling-mascotte Pardoes. Het ontwerp is van de hand van Efteling-tekenaar Sander de Bruijn die ook al achtbaan Baron 1898 ontwierp.

De bouwwerken aan de attractie zouden al in het voorjaar van 2016 beginnen, al moet de woordvoerder van de Efteling toegeven dat de exacte timing nog niet bekend is. “Over het openingsjaar van de attractie is intern nog geen beslissing genomen,” klinkt het. Vast staat wel dat deze miljoeneninvestering uiteindelijk de duurste attractie ooit in de geschiedenis van het park zal opleveren.

We kunnen nu enkel maar afwachten tot het park met een officiële bevestiging komt.

 

Bron: Looopings