Dubai krijgt Twentieth Century Fox Themepark in 2018

Dubai zal in 2018 een ‘20th Century Fox World Theme Park’ krijgen. Deze plannen maakten Al Ahli Holding Group (AAHG) en Twentieth Century Fox Consumer Products samen bekend.

Het nieuwe project zal het 2de 20th Century Fox Themepark (afgekort: Fox) bevatten en de eerste 20th Century Fox badplaats. Het is de bedoeling dat er buiten Dubai maximaal 3 andere Fox-Resorts komen. Het Fox-Resort dat momenteel voorzien is voor 2018 zal bestaan uit een themapark, waterpark, unieke bezienswaardigheden en winkels die zullen draaien rond de films en figuren van 20th Century Fox.

Op de aankondiging van het project laat Fox-baas weten: “20th Century Fox World, Dubai is het tweede Fox-themepark. Dit is een belangrijke stap voor onze wereldwijde strategie. Fox-World zal Dubai helpen om als grote toeristische bestemming te dienen. Dit park zal voortbouwen op de fundamenten van het Fox-park dat momenteel wordt opgebouwd in Maleisië”.

Mohammed Khammas, CEO van Al Ahli Holding Group zei: “AAHG heeft een geschiedenis vol met succesvolle samenwerkingen in de entertainment sector met filmstudio’s. Wij zijn trots deze samenwerking te mogen aankondigen. We hopen dat dit het begin mag zijn van meerdere succesvolle Fox-resorts verspreid over heel de wereld.”

 

Hoogtepunten van 20th Century Fox World Dubai

In het themapark komen attracties gethematiseerd naar Fox-films zoals Ice Age, Rio, Planet of the Apes, Aliens, Predator, Night at the Museum, Titanic, The Simpsons en Sons of Anarchy. Een scala aan attracties die zullen uitgewerkt worden in darkrides en achtbanen.

Buiten het park zullen er in het resort ook unieke winkels en restaurants te vinden zijn die helemaal in het Fox-thema zitten. Daarnaast zal ook het eerste Fox-themahotel gebouwd worden en zullen er speciale Fox-maaltijden te verkrijgen zijn.

 

Andere projecten in Dubai

Nu de financiële crisis van 2008 achter de rug is, komen alle grote projecten terug naar boven die met de crisis waren uitgesteld. Naast het 20th Century Fox themapark is men momenteel ook bezig met verschillende andere themaparken te bouwen zoals IMG Worlds of Adventures, Dubai Bollywood Parks en Dubai Legoland. Ook vele andere projecten zijn aangekondigd zoals een Hunger Games pretpark, een Six Flags pretpark, een DreamWorks pretpark en een Universal pretpark. Ook bestaande pretparken zijn momenteel bezig met grote uitbreidingen, zo is men momenteel bezig aan de bouw van 3 nieuwe achtbanen in Ferrari World.

 

Bron: Blooloop