Intamin presenteert een nieuw attractietype: De Ultra-tower

Het Zwitsere bedrijf Intamin komt op de proppen met een nieuw attractietype, de Ultra-tower. Deze attractie zal een combinatie zijn tussen een simulator en een vrijevaltoren. Intamin werkt hiervoor samen met het Amerikaanse bedrijf “Raven Sun Creative”, die gespecialiseerd zijn in verschillende multimedia projecten.

Bezoekers nemen plaats in 1 van de gondels, waarin telkens 24 personen kunnen zitten. Men zal worden verdeeld over 3 verschillende rijen van telkens 8 plaatsen. Voor de veiligheid worden lapbars en gordels voorzien.

De gondel werkt net zoals bij een klassieke simulator, hij beweegt mee met de bewegingen die de bezoekers aanschouwen op het voor hun geprojecteerde scherm. Wat nu net anders is aan deze attractie, is het feit dat de gondels kunnen worden opgetilt. Bij een opwaartse beweging van de gondel, zal ook het scherm mee naar boven worden getild.

De attractie kan ook voorzien worden van onride-muziek, 3D-effecten, virtual reality-effecten en zelfs interactieve elementen zoals pistolen of dergelijke.

Een gemiddelde rit zal ongeveer 3 minuten duren, de verwachte capacteit zal liggen rond 1440 personen per uur.

Het prototype van deze attractie bevat 4 grote kokers, waarin telkens een gondel en een scherm te vinden is. Centraal gelegen bevindt zich de toren die de gondels optilt.