Een ritje op de VR achtbaan van Europa-Park zal betalend zijn

Een tijdje geleden lanceerde Europa-Park een nieuw element op de oudste achtbaan in hun park. Alpine Express Enzian kreeg een VR behandeling. Dit houdt in dat bezoekers een bril op krijgen die hun een ander landschap laat zien. Meer over dit systeem kan je hier lezen.

Tot nu toe konden abonnees en gasten van de Europa-Park hotels gratis genieten van deze nieuwe ervaring. Vanaf 17 oktober 2015 is dat niet meer het geval. Vanaf nu moet iedereen betalen om van deze ervaring te genieten. Kostprijs is zo’n €4 per persoon. Momenteel zijn er ook kortingsbonnen van €2 te verkrijgen bij aankoop van een VR-ride T shirt of een CD.

Mensen met een Emotion Plus abonnement kunnen nog steeds 2 keer per dag gratis deze ervaring uitproberen. Of de ervaring volgend zomerseizoen nog te beleven valt op Alpine Express Enzian is nog een vraagteken. Kans is groot dat het systeem op een andere baan geplaatst zal worden. Of dat er op meerdere banen dit systeem terug te vinden zal zijn. Zowel op Blue Fire en Pegasus werd het systeem al getest.

Bron:  Parkerlebnis.de.