Terra Mitica opent starflyer in 2016

In het alom gekende vakantieoord Benidorm is een sterk gethematiseerd pretpark gelegen genaamd Terra Mitica, een park dat de laatste jaren moest vechten om te overleven. Hierdoor werd het park opgesplitst. Sommige attracties behoren niet meer tot het hoofdpark en moet men aparte inkom voor betalen. Volgend jaar zal het park een volledig nieuwe attractie openen, een 80 meter hoge starflyer.

 

Om opnieuw het hoofd boven water te krijgen gaat het park sterk investeren, een eerste grote investering wordt een hotel. Het 4-sterrenhotel zal in 2 fases gebouwd worden. In de eerste fase zullen er 226 kamers gebouwd worden, waaronder suites, junior suites, een groot zwembad, jacuzzi’s, multifunctionele zalen en tuinen.

In de tweede fase die een jaar later klaar moet zijn, wordt het aanbod uitgebreid met 120 kamers. Van zodra het hotel de deuren opent, wil het park 365 dagen per jaar open blijven. Als het succesvol blijkt te zijn, wordt het project verlengd.

Het hotel, dat volledig in Egyptische stijl aangekleed wordt, gaat gepaard met een investering van €30.000.000.

Een tweede grote investering is een Starflyer die gebouwd wordt door Funtime. Deze attractie neemt 32 passagiers mee naar een hoogte van 80 meter, waar ze ronddraaien tegen een snelheid van bijna 60 km/u.

De Star Flyer is zowat het vlaggenschip van de Australische bouwer Funtime. Een eerste exemplaar van deze attractie opende in 2004 in Wiener Prater te Wenen. Later opende Plopsa ook enkele exemplaren in haar parken, zo heb je de Rox Flyer in Plopsaland De Panne en de Mega Mindy Flyer in Plopsa Coo.

Hansa Park, waar dit jaar de Infinity Coaster Karnan opende, gaat haar exemplaar alweer afbreken, vele geruchten gingen de ronde dat deze zou verhuizen naar Terra Mitica, echter blijken die geruchten niet te kloppen.

Foto’s: Terra Mitica Fans