Downtown Disney wordt Disney Springs

Walt Disney World in Florida heeft gisteren een feestje gehouden in de Jock Lindsey’s Hangar Bar ter gelegenheid van de nieuwe naam van Downtown Disney. In 2016 zou het geheel klaar moeten zijn. Het voormalige Downtown Disney zou dan verdubbeld moeten zijn in aantal winkels, restaurants.

Het gebied zal opgedeeld worden in 3 delen: the West Side, the Landing en the Marketplace. Een opsomming van alle nieuwe winkels en restaurant gaan we niet plaatsen, dat zou een behoorlijke lijst worden. De grootste en belangrijkste nieuwe wijzigingen sommen we even op.

STK: Een modern steakhouse met de ambiance van een lounge bar. Het zou één van de grootste STK van de wereld worden met een oppervlakte van 14.000 m² op 2 verdiepen.

Morimoto Asia: Chef Masaharu Morimoto bekend van zijn deelname aan Iron Chef Amerika zal aanstaande woensdag zijn 2-delig verhaal vertellen in deze nieuwe eetervaring. Het restaurant zal een grote inkomhal, cocktailbar en terras met vijver bevatten.

Jock Lindsey’s Hanger Bar: is een restaurant aangekleed naar een vliegtuigthema, of beter gezegd naar het personage Jock uit de Indiana Jones films. Jock is de piloot van Indiana Jones. Het restaurant zal eten en drinken serveren geïnspireerd door Jocks reizen over heel de wereld. Buiten is de oude stoomboot van Jock een leuke plaats om de zonsondergang te bewonderen. Deze nieuwe eetgelegenheid is tevens al geopend voor publiek.

The Edison: Hier kan je vooral genieten van een avond vol entertainment, zoals DJ’s, slangenmensen en handpalmlezeres. Het gebouw zal aangekleed worden als een elektriciteitsfabriek uit de jaren 1920 met een plafond van 35m hoog. Er zal een oude wereld, maar toch romantische stijl aanwezig zijn.

The Boathouse: dit restaurant heeft 5 kamers gethematiseerd naar een scheepvaart thema. Twee van de vijf kamers zijn speciaal voorzien voor privé-gelegenheden. Naast deze 5 kamers zijn er ook 3 bars. Alles is verbonden met elkaar door een promenade met een schitterend uitzicht op het water. En dat is niet alles want voor of na je maaltijd kan je een ritje van 20 minuten maken op een Amphicar, een wagen die door het water en op het land kan rijden.

Voor het nieuwe gebied zijn er ook 2 parkings aangelegd en is de watertaxidienst terug geopend. Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen te beleven in dit prachtige nieuwe gebied.

Bron: Baynews.com