Koperdiefstal zorgde voor heel wat problemen in Walygator Parc

Op zaterdag 19 september kon het Franse Pretpark Walygator, gelegen in Lorraine, niet openen door een stroompanne. Die stroompanne vond plaats in het onderstation van de stroomleverancier.

De panne werd veroorzaakt doordat dieven er aan de haal probeerden te gaan met de koperen kabels.  “De veiligheidsdeur was opengebroken,” vertelt de directeur van de elektriciteitsleverancier, Bruno Guerin. “Door het verwijderen van het koper was er een hevige kortsluiting. Hoogstwaarschijnlijk zijn de daders hierbij gewond geraakt, zo’n kortsluiting met 20.000 volt noemen wij in ons jargon een flits, waarbij je serieus verbrand kan raken. De kosten van de herstelling lopen op tot 6.000 euro.

5.400 huishoudens kwamen zonder elektriciteit te zitten. Maar ook Walygator zat geruime tijd zonder stroom. 3.000 potentiële bezoekers konden het park niet bezoeken hierdoor, wat neer zou komen op een omzetverlies van €50.000.

Rond 11 uur waren de meeste problemen aan de cabine opgelost, toch kon het park op dat ogenblik niet meer openen, het pretpark opstarten neemt ongeveer drie uur in beslag, daardoor koos men er noodgedwongen voor het park gesloten te houden.

Bron: FranceBleu