De toekomstplannen van Dennlys Park

Het einde van het seizoen 2015 viel in Dennlys park op 27 september. De krant L’Echo De La Lys had een interview met de directeur van het park, Christian Crunelle. Het park haalde dit jaar de grens van 200.000 bezoekers, wat een record is voor het park.

Het seizoen startte voor het park met wegwerkzaamheden, waardoor het park toegankelijk was via een omleiding. Dit heeft echter niet voor grote problemen gezorgd. Meer zelfs, het park haalde meer bezoekers dan voordien. In het interview vertelde Christian Crunelle dit over het hoge bezoekersaantal.

“De 200.000ste bezoeker kwam op 30 augustus door de poort. Op het einde van het seizoen behaalden we ongeveer 205.000 bezoekers. Dat is een record. We hebben nog nooit meer dan 182.000 bezoekers gehaald op 1 jaar tijd. Tot nu dus.”

Helaas was het geen perfecte zomer voor het park. Sommige dagen verliepen chaotisch door een grote toestroom van bezoekers. “Het park heeft echt plaatsgebrek. Als we 3500 tot 4000 bezoekers op een dag hebben dan is dat net te doen. Deze zomer waren dat soms 5000 bezoekers per dag. Daardoor liepen de wachttijden op.” Maar het park gaat dit probleem aanpakken voor het nieuwe seizoen.

Het park sloot op 27 september en op 28 september zijn ze al gestart met de werken. Deze werken houden een volledig nieuwe ingang in. De ticketverkoop zal voortaan aan de rand van de parking staan. Daarnaast gaat de doorstroom in het park verbeterd worden. Hiervoor gaan ze wachtrijen verleggen en gaan sommige attracties beter toegankelijk gemaakt worden door het aanleggen van nieuwe wegen. Als het park de capaciteit wil verhogen moeten ze uitbreiden.

In het interview werd er ook gevraagd of er nog uitbreidingsmogelijkheden zijn voor het park.

“Ja, er is een bos naast het park dat we graag zouden kopen, maar de eigenaars willen voorlopig niet verkopen. Dus moeten we het doen met de ruimte die we nog vrij hebben. Mogelijk gaan we ook een deel van de parking inkorten om zo meer ruimte te creëren voor het park. Ik werk al 2 maanden aan dit project en het moet bij de start van het nieuwe seizoen klaar zijn. Dan zullen we zien of deze aanpassing een succes wordt of niet. Vingers gekruist dus.”

Natuurlijk wordt er onmiddellijk gedacht aan nieuwe attracties bij een uitbreiding van het park, en ook voor Dennlys Park is dit het geval. Het park zal uitbreiden met een carrousel met verdieping zoals op het strand in Le Touquet. Deze zal aan de ingang geplaatst worden. Een reactie van Christian Crunelle:

“De carrousel is een verplichte attractie voor een park als het onze. Ik heb ook onlangs een nieuwe attractie uitgeprobeerd. Deze zou ik graag toevoegen, maar het is een thrill ride en niet geschikt voor gezinnen. Voor ons is een carrousel waarop de grootouders met hun kleinkinderen kunnen een veel betere uitbreiding. En wie weet kocht ik wel nog iets op de EAS beurs in Gothenburg.”

Wordt hopelijk vervolgd…

Bron: L’echo de la Lys