Fata Morgana wordt de nieuwe attractie van Tivoli Gardens

Tivoli Gardens, de thuishaven van Rutschebanen, Europa’s oudste nog werkende houten achtbaan pakt volgend jaar uit met Fata Morgana, een 3-in-1 attractie. Eén van de attracties wordt een nieuwe versie van de klassieke Condor.

In het Fata Morgana project wordt gedacht aan de thrillseekers, maar ook de kleinsten. Aan de voet van de Condor attractie komt een kinderbotsauto. Uiteraard zal de blikvanger van dit €6.5 miljoenen kostende project de Condor worden, deze zal gebouwd worden door Huss Rides.

De new generation Condor lijkt heel hard op zijn voorouders, maar bevat een interessante nieuwigheid. De Condor zal klassiek ogende bakjes krijgen, waarbij je plaats neemt in een bakje waarin je neer zit, maar ook suspended zitjes.

De suspended zitjes zullen deze attractie een compleet nieuwe ervaring geven. Deze zullen aan twee van de armen bevestigd worden. Bij deze zitjes zit men met het gezicht naar buiten gericht. De zitjes kan je vergelijken met die van Sledgehammer. De berijders draaien aan een hogere snelheid in de sit down bakjes en ervaren maar liefst 2.5 G.

De Huss Condor vond je vroeger in heel wat parken terug, parken als Bobbejaanland, Phantasialand en Holiday Park verwijderden hun exemplaren. Her en der kan je nog een ritje maken op deze klassieker, die ondanks hun leeftijd nog behoorlijk populair zijn. Het dichtstbijzijnde exemplaar staat in Slagharen te Nederland.

Bron: CoasterClub Danmark