Universal opent een nieuw park in Peking in 2019

In 2014 raakte het nieuws al bekend dat Universal een Chinees park zou openen in Peking. De deal lijkt nu rond te zijn. Universal Studio’s heeft een akkoord bereikt en ondertekend, waardoor de bouw van start kan gaan. China krijgt hiermee enkele grote spelers uit de filmwereld, want ook Disney is bezig aan de bouw van een park in Shanghai en Dreamworks bouwt ook aan een park in Zhuhai.

 

Zondag vond een ceremonie plaats na het tekenen van de overeenkomst in het hoofdkantoor in New York. Universal Parks & Resorts gaat een partnerschap aan met Beijing Shouhuan Cultural Tourism Investment Co. Ltd voor de bouw van het nieuwe park.

Dit zal het derde park worden dat Universal opent in Azië, ook in Osaka en Japan zijn er al Universal parken terug te vinden. Het nieuwe park zal gebouwd worden op een oppervlakte van 120 hectare, op deze bouwplaats zal ook een Universal hotel gebouwd worden. Het park zal in het Zuidelijke deel van Peking komen te staan, in het Tongzhou district. In een volgende fase zou er nog een tweede themapark, een waterpark en nog vijf extra hotels bij komen. Eens deze bouwfase afgerond is zal het resort 400 hectare groot zijn. De investering zou zo’n 8,8 miljard euro bedragen.

Officieel werden nog geen attracties of themazones bekend gemaakt, maar kijkend naar de concepttekeningen kunnen we wel enkele dingen herkennen.

Zo is er duidelijk een zone die gelinkt is aan het oude Egypte, de kans is dus groot dat hier Revenge of The Mummy komt, het gebouw hiervoor is duidelijk te herkennen. Ook zien we een Harry Potter Wereld compleet met Hogwarts kasteel en Flight off the Hippogriff achtbaan, een Transformers attractie, een Hulk achtbaan, een Jurassic Park zone en een Shrek zone.