Laatste dagen aangebroken voor Speelstad Oranje

Men kan nu echt beginnen aftellen naar het definitieve einde van Speelstad Oranje. Het familiepark in Drenthe van Hennie van der Most, opent dit weekend voor de allerlaatste keer. Op zondag 27 september om 17u gaan de deuren definitief dicht.

Het overdekte pretpark, gebouwd in een oude aardappelmeelfabriek, opende in 1985 voor het eerst de deuren. De afgelopen jaren draaide Speelstad verlies door tegenvallende bezoekersaantallen. In mei 2015 maakte Van der Most bekent dat het park definitief zou sluiten.

Naar eigen zeggen heeft hij nog van alles geprobeerd om het pretpark aantrekkelijker voor bezoekers te maken. “We hebben nog geïnvesteerd in interactieve games, maar het werkt gewoon niet.” Van der Most benadrukt dat Speelstad Oranje niet failliet is.

Komende zondag kunnen bezoekers nog een laatste bezoekje brengen aan het park. Tickets kosten €10,- per stuk. De attracties zullen wellicht verhuizen naar andere parken van Van der Most, zoals het pretpark Speelstad Rotterdam, dat nog in opbouw is.

Bron: Looopings