Gulliver groep wil nieuw pretpark bouwen in Engeland

Er zijn plannen om in South Yorkshire (Engeland – Verenigd Koninkrijk) een £37 miljoen (€50 miljoen) kostend pretpark te openen. Het nieuwe pretpark zou in de oude koolmijnen gebouwd worden.

De “Pithouse West” bovengrondse koolmijnsite, in de buurt van Rother Valley Park, is door de Rotheram Raad aan “Gulliver’s Family Theme Parks” verkocht. De Gulliver groep liet op hun website weten dat de bouw zo’n £37 miljoen zou gaan kosten.

Het nieuwe pretpark en resort dat “Gullivers Valley” zal noemen, wordt speciaal gecreëerd voor families, er zal nadruk worden gelegd op thematisatie. Buiten het pretpark komt er ook een indoor waterspeelzone zonder stilstaand water (dus geen zwembaden, maar vooral watersproeiers, glijbanen, etc) en zal geschikt zijn voor alle leeftijden. Verder komen er alleenstaande boshutjes en boomhutten, speciaal ontworpen om tot rust te komen, in de prachtige bossen. Er zal ook een hotel komen voor zowel de gasten van het park, maar eveneens ook voor zakenmensen. Verder komen er nog heel wat natuurvriendelijke activiteiten zoals een ecologisch centrum met bosklaslokalen waar ambachten en natuurlijke dingen aangeleerd zullen worden, ook een sportschool zit mee in de planning. Eveneens zal er een speciaal droomdorp worden opgericht om kinderen met levensbedreigende ziekten de kans te geven om toch te genieten.

Ondertussen zijn de bouwvergunningen goedgekeurd en de groep hoopt volgend jaar al aan de bouw te kunnen beginnen. Een woordvoerder van het park vertelde het volgende: “Gulliver’s Valley Resort zal in een vier of vijf fasen plan worden ontwikkeld over een periode van 12 jaar”. In de eerst fase van het plan zal het pretpark en de bijhorende gebieden gebouwd worden, dit zal ongeveer 2 jaar duren.

De Gulliver groep heeft momenteel al 3 pretparken in Engeland. Het grootste park van de groep is “Gulliver’s Warrington”, dit pretpark is gelegen in Cheshire en heeft 5 achtbanen.  “Gulliver’s Milton Keynes” is het tweede grootste park van de groep en ligt in Buckinghamshire, bezoekers kunnen op 4 verschillende achtbanen een ritje maken. Het kleinste park van de groep is “Gulliver’s Matlock Bath”, gelegen in Derbyshire en heeft 2 achtbanen.

 

Bronnen: Gulliver’s Family Theme Parks en bbc.com