Energylandia bouwt gelanceerde achtbaan in Formule 1 thema

Het vrij jonge pretpark Energylandia te Polen, dat de deuren opende in 2014, is een van de sterkst groeiende parken. Het park opende dit jaar nog drie achtbanen van de Nederlandse bouwer Vekoma en stelt nu al een nieuwe achtbaan voor die zal openen in 2016.

 

Dat het park een spectaculaire achtbaan zou bouwen in Formule 1 thema kon men al zien op het parkplan van het park. Nu maakte het park de eerste details bekend.

Op de officiële website van het park probeert men het publiek warm te krijgen voor de nieuwe achtbaan met volgende tekst: “ In 2016 opent een van de snelste achtbanen van Europa. Formule 1 wordt een achtbaan die enkel voor de dappersten is. De extreme lengte en de snelheid van 100 km/u en ontelbare loopings maken van deze attractie de spannendste uit je leven! De meest vergelijkbare achtbaan is Blue Fire uit Europa-Park.”

Of Energylandia effectief een Blue Fire kloon zal openen werd nog niet bevestigd. Lange tijd was er sprake dat de achtbaan van 2016 gebouwd zou worden door Vekoma, maar nu lijkt het er op dat deze plannen mogelijk veranderen.

Meer info zou in de komende weken volgen.

Bron: Parkerlebnis.de, Testing Attractions