PortAventura opnieuw verkozen tot beste vrijetijdspark

PortAventura heeft voor de vierde maal op rij de Worldofparks-Award in de categorie ‘Beste vrijetijdspark’ gewonnen. De muzikale show ‘Celebration’, die in 2015 naar aanleiding van de 20ste verjaardag van PortAventura in première ging, werd bovendien tot ‘Beste opvoering in een Vrijetijdspark’ verkozen. Ongeveer 35.000 lezers van de vrijetijdsportaalsite Worldofparks.eu hebben aan de enquête deelgenomen.

Europa’s grootste vrijetijdsresort in de buurt van Barcelona heeft de lezers van de vrijetijdsportaalsite Worldofparks.eu opnieuw weten te overtuigen: voor de vierde maal op rij verkozen zij PortAventura tot beste vrijetijdspark. Het park verwelkomt jaarlijks 4 miljoen toeristen. Het resort is onderverdeeld in zes themagebieden: de wondermooie eilanden van Polynesië, het kleurrijke en levendige Mexico, het exotische China, de gevaarlijke, maar fascinerende Far West, en Mediterrània, waarin de mediterrane inspiratie van het park wordt weerspiegeld. In het speciaal voor gezinnen aangelegde themadomein SésamoAventura zorgen de sterren uit Sesamstraat voor plezier en vermaak. Bovendien wordt in 2016 met Ferrari Land het zevende themapark in PortAventura en tezelfdertijd het eerste Ferraripark in heel Europa geopend. Naast de hoogste en snelste achtbaan is er ook een Italiaanse trattoria, een Formule 1-winkel en een grote speeltuin waar toekomstige autocoureurs hun hartje kunnen ophalen.

Het vrijetijdsresort heeft bovendien ook een waterpark en 4 viersterren themahotels met in totaal 2078 kamers. Sinds dit jaar maakt ook het exclusieve vijfsterren boetiekhotel Mansión de Lucy deel uit van het resort. Het Convention Centre, dat plaats biedt aan 4000 mensen, vervolledigt het hele plaatje.

 

Celebration – een reis doorheen de muziekgeschiedenis

De Muziekshow Celebration ging in het seizoen 2015 in première in het Teatro Imperial van China naar aanleiding van de 20ste verjaardag van het park en sindsdien hebben al duizenden bezoekers een reis doorheen de verschillende periodes van de muziekgeschiedenis gemaakt: van de jaren 60, 70 en 80 tot vandaag. Zangers, dansers en acrobaten brengen de liederen en muzikale stromingen van elke generatie en brengen het publiek in de juiste stemming.

Griezelen met Halloween

Van 26 september tot en met 15 november 2015 is PortAventura bovendien het decor van een buitengewoon halloweenspektakel, waarop zombies en andere nachtschepsels de macht in het vrijetijdspark grijpen. Griezelliefhebbers van alle leeftijden komen volledig aan hun trekken. Redenen genoeg om de herfstvakantie in het grootste vrijetijdsresort van Europa door te brengen en onder de Spaanse zon te genieten van een huiveringwekkend mooie halloweensfeer.

Een van de belangrijkste attracties is de beangstigende passage Pasaje [REC]. 40 acteurs spelen de beste scènes uit [REC]4 Apocalipsis na, de succesvolle Spaanse griezelfilm over de jonge tv-reporter Angela Vida. In het La Cantina Theater staat de gasten een nieuwe Mexicaanse show te wachten, gebaseerd op de folklore rond de Dag der Doden (El Dia de los Muertos).

Voor de jongste bezoekers is er SésamoAventura, met zijn bonte halloweenplezier in ware Sesamstraat-stijl. Workshops pompoensnijden, leuke shows en voorstellingen van de personages uit Sesamstraat, onder leiding van Graaf Zahl, zorgen ervoor dat de hele familie halloweenpret beleeft.