18% meer bezoekers voor de Belgische Plopsa-parken

Plopsa blikt tevreden terug op de maanden juli en augustus. Plopsaland De Panne, Plopsaqua De Panne, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo kennen samen een stijging van maar liefst 18%, een absoluut record!

Plopsa is het jaar gestart met heel wat investeringen. Naast het prestigieuze waterpark Plopsaqua De Panne, werd er ook geïnvesteerd in de grondige make-over van het Samson & Gert Kermisplein in Plopsaland De Panne en de nieuwe waterattractie Dino Splash in Plopsa Coo. Allemaal zaken die de bezoeker weet te appreciëren, want de groep noteerde afgelopen zomer een recordstijging van maar liefst 18%. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof reageert tevreden: “Een mooier geschenk van onze bezoekers voor onze 15e verjaardag hadden we niet kunnen wensen. Het is fijn te zien dat de vele investeringen in attracties, thematisering, maar ook shows en evenementen hun vruchten afwerpen.” Ook de komende jaren blijft Plopsa investeren, dit najaar opent Plopsaland De Panne het nieuwe kasteel van Prinsessia en volgende week start de bouw van een nieuwe houten coaster.

Plopsaland De Panne

Het grootste pretpark van België, Plopsaland De Panne, beleeft een recordjaar. Het park mocht afgelopen zomervakantie bijna 500.000 bezoekers verwelkomen. Parkmanager Wim Wauters verklaart dit succes zowel door de vele investeringen als een uitgebreide evenementenkalender: “We hebben hard gewerkt aan kwalitatieve shows en evenementen met onder andere Prinsessia, Ghost Rockers en de felgesmaakte Samson & Gert Zomershow. De nocturnes in Frans of Braziliaans kleedje, met een stevig vuurwerk als afsluiter, waren een enorm succes. De combinatie show en attracties zorgt voor een nog grotere funfactor.”

Plopsa Coo

De nieuwe attractie Dino Splash in Plopsa Coo is een absolute voltreffer. Het park aan de voet van de bekende Watervallen van Coo heeft er met 40.000 bezoekers meer dan vorig jaar een absolute topzomer opzitten. Parkmanager Jean-Luc Bertrand bevestigt: “Onze nieuwste aanwinst, de Dino Splash, lokte deze zomer heel wat nieuwsgierigen. Ook de nieuwe themafiguren, twee levensechte dino’s, zijn heel populair! Heel wat bezoekers schuiven met plezier aan voor een dinoselfie. We hopen dat de hype nog even blijft aanhouden, want tijdens de Herfstvakantie vieren we hier voor het eerst Halloween, onder de noemer van Dinoween.”

Plopsa Indoor Hasselt                                     

Ook operations-verantwoordelijke Carmine Frisenda van Plopsa Indoor Hasselt is tevreden: “Ondanks de redelijk mooie zomer haalden we een status quo met 2014, ons beste jaar ooit. Het toont aan dat de bezoekers de investeringen van de voorbije jaren in de Buitenzone weten te appreciëren. Ook bij mooi weer is Plopsa Indoor een leuk dagje uit.”

Plopsaqua De Panne

Het nieuwe waterpark Plopsaqua De Panne mocht in juli en augustus ruim 100.000 bezoekers noteren. “We hadden ons geen betere start kunnen inbeelden”, zegt parkmanager Mike Sarrazijn trots. “Dit ligt ver boven onze verwachtingen.