Het verhaal achter: Huracan

Huracan is de stalen familieachtbaan van Bellewaerde. Deze achtbaan is de 3de achtbaan van het park en de eerste nieuwe achtbaan in het park sinds 1984. De baan werd gebouwd door Zierer en is op een klein stukje na volledig indoor, hij is 15m hoog, 500m lang en haalt een snelheid van 50km/u. De achtbaan is volledig op maat gemaakt voor het park, vanop het Mexico plein moest de baan te bezichtigen zijn. Vandaar dat een klein stukje outdoor is.

Ook het verhaal achter deze baan is niet mis. Bellewaerde heeft het namelijk voor elkaar gekregen om de Maya god Huracan op te sluiten. Huracan is de god van wind, storm en vuur. Hij was samen met de Maya goden Kukulan en Tepeu aanwezig bij de 3 pogingen om de mensheid te schapen. In tegenstelling tot de andere goden kreeg Huracan niet altijd een menselijke gedaante. Hij zag er meer uit als een stormwolk. Deze god is gelijk aan de Azteekse god Tlaloc. Over deze god kan je meer te weten komen bij het verhaal achter de attractie Talocan.

De god wordt door Bellewaerde opgesloten in een Maya-tempel op het Mexicoplein. Bezoekers die deze tempel betreden, komen er misschien nooit meer uit. Want Huracan is boos en wil iedereen gevangen houden in zijn gevangenis. Na de wachtrij kom je aan in de tempel (vertrek station) hier stap je op de tweekoppige slang die de reis zal afleggen tussen de menselijke- en goddelijke wereld.

Huracan laat daarna al zijn krachten op je los. Eerst trotseer je water, de regen van zijn stormen. Vervolgens kom je het vuurgedeelte tegen, gevolgd door een mistig gedeelte. Als laatste oefent hij zijn windkrachten op je uit. Nu ga je de lift hill op en ga je richting de zon, de uitgang van de tempel. Maar dat is zonder Huracan gerekend. Hij sleurt de slang terug de tempel in waar een heftig ritje wacht. Uiteindelijk raakt de slang toch los van de lange zwarte wolkachtige sliert genaamd Huracan. En kan iedereen de tempel verlaten.

Bron: Wikipedia