Pretparkgames: NoLimits Roller Coaster Simulation

“NoLimits Roller Coaster Simulation” is een softwarepakket beschikbaar voor “Microsoft Windows” en “Mac OS X” ontworpen en gebouwd door een team van programmeurs en kunstenaars, onder leiding van de Duitse programmeur “Ole de Lange”. Het werd voor het eerst uitgebracht in november 2001. Het pakket omvat drie afzonderlijke stukken van de software, de “NoLimits Editor” en “NoLimits Simulatoren” de “NoLimits Terraformer”.

 

Met de “NoLimits Editor” heb je de mogelijkheid om een achtbaan te ontwerpen (samen met het omringende landschap(selementen). Omgevingsobjecten zoals gebouwen of bomen kunnen worden geplaatst in de editor, mits gebruik makend van het juiste 3D-bestands-formaat. De software maakt het mogelijk om aan de slag te gaan met bestaande populaire achtbaan-types.

 

De “Simulator” laat toe dat alle ontworpen achtbanen volledig in 3D kunnen worden bekeken, je kan zelfs virtueel plaatsnemen in je eigen creatie. Je kan je eigen gecreëerde achtbaan aanschouwen vanuit eender welk camerastandpunt.
Het is ook mogelijk om allerlei technische informatie op te vragen zoals de “snelheid” of de “G-krachten”. Deze metingen zijn bijna exact met real-life situaties.

 

Met de “Terraformer” kan je rondom je achtbaan een heel gedetailleerd landschap ontwerpen. Hoogteverschillen waterpartijen en het plaatsen van vegetatie is allemaal mogelijk. Deze toepassing maakt het ook mogelijk om je achtbaan doorheen tunnels of gebouwen te laten rijden. De Terraformer werd gemaakt door “Gravimetrisch Studios”.

 

Er werden heel wat bestaande achtbaantypes in het spel verwerkt. Beginnend van een klassieke stalen “Schwarzkopf Looping Coaster” tot een moderne  “Bolliger & Mabillard Flying Coaster”.

Voorbeelden van gebruikte types:

Corkscrew Coaster (Arrow Dynamics, Vekoma)
Inverted Coaster (Bolliger & Mabillard, Vekoma)
Gigacoaster (Bolliger & Mabillard, Intamin)
Houten Coaster (Great Coasters International)
LIM Coaster ( Premier Rides)
Spinning Coaster (Gerstlauer / Maurer Söhne)
Euro Fighter Coaster (Gerstlauer)
Motorbike Coaster (Vekoma)
Twister Coaster (Zamperla)
….
Ondertussen werd er ook een tweede deel in de reeks uitgegeven, genaamd “NoLimits 2”.Deze werd uitgebracht op 10 januari 2014. Het concept is grotendeels het zelfde gebleven.

Enkele Screenshots.

 

Artikel: Timothy Meersman

Bronnen: Wikipedia, No Limits