Jedi Training Academy open voor publiek

In Disneyland Parijs is afgelopen zaterdag de nieuwe Star Wars Jedi Training Academy in première gegaan. Een interactieve show waarin kinderen leren hoe ze het welbekende lichtzwaard moeten gebruiken. Eens ze dit onder de knie hebben, mogen ze het opnemen tegen de enige echte Darth Vader.

De voorstelling die in twee talen wordt opgevoerd, vindt plaats in het vernieuwde Videopolis in het themagedeelte Discoveryland. De laatste grote show die er te zien was, was er eentje van ‘The Lion King’. Deze show was te zien van 2004 tot 2009, daarna waren er enkel nog Disney-tekenfilmpjes te zien.

Ook de snackcorner Café Hyperion, dat zich ook in het gebouw bevindt, kreeg een opknapbeurt. Sinds afgelopen weekend verkoopt men er speciale Star Wars-snacks, zoals een gitzwart broodje Darth Vader. Dit is een gewone hamburger maar met een zwart broodje. Ook kan je er een speciale Jedi-burger vinden en een cupcake die geheel in de stijl is van het personage Yoda.

De Jedi Training Academy is een 20 minuten durende show die een paar keer per dag wordt opgevoerd. Kinderen tussen 7 en 12 jaar die willen meedoen aan deze show, kunnen zich ’s morgens registreren bij het theater. Er kunnen zo’n 96 ‘acteurs’ per dag aan deelnemen.

Bron: Looopings