Meer details bekend gemaakt over Shanghai Disney Resort

Het Shanghai Disney Resort is momenteel nog in opbouw. Dit is het tweede Disney resort dat men zal openen in China. In 2005 opende in Hong Kong een eerste Disney resort. De bouwwerkzaamheden begonnen al in 2011 en het park zou klaar moeten zijn voor opening in de eerste helft van 2016. Dit park zal uitgebaat worden door de Shanghai Shendi Group en de Walt Disney Company.

 

De Walt Disney Company onthulde heel wat details over het nieuwe resort. Deze onthullingen bevatten heel wat belangrijke elementen over de themagebieden, het entertainment enzovoort. Heel wat dingen zijn nooit eerder gezien in de andere Disneyparken.

De CEO van Disney, Bob Iger, onthulde een groot schaalmodel van het themapark en ook enkele displays waarop de unieke attracties, restaurants en hotels te zien zijn. Dit gebeurde op een persevenement in het Shanghai Expo Center.

foto 1

Gasten van het resort zullen ondergedompeld worden in de populaire Disneyverhalen die tot leven komen aan het grootste Disneykasteel in een pretpark. Dit park krijgt de eerste piratenzone, de grootste parade en zal bol staan van avontuur.

foto 2

Mickey Avenue wordt de hoofdingang van het park, de eerste maal dat deze geïnspireerd wordt op de kleurrijke personages Mickey en zijn vriendjes. Hier kunnen de gasten op de foto met hun favoriete Disney personages. Avenue M Arcade, een van de vele shops op de avenue, zal de grootste collectie hebben aan souvenirs.

Foto 3

Gardens of Imagination toont de wondere wereld van de natuur. De gasten kunnen hier een ritje maken op de Fantasia Carrousel, op de rug van Dumbo vliegen en genieten van het entertainment rondom het iconische kasteel. Een van de hoofdshows aan het kasteel wordt: Ignite The Dream, een spectaculaire avondshow vol magie en lichteffecten. Doorheen dit gebied trekt ook de Mickey’s Storybook parade, een parade met haar eigen muziek, deze zal een route volgen die groter is dan die van eender welk ander Disneypark.

foto4

Fantasyland, een zone geïnspireerd op de Disney animatiefilms, zal het grootste themadeel worden en de thuishaven zijn van het betoverde kasteel. De gasten kunnen bekende Disneyverhalen beleven wanneer ze een ritje maken op Voyage to the Crystal Grotto en tunnels met glinsterende diamanten ontdekken wanneer ze plaatsnemen op de Seven Dwarfs Mine Train. Bij Peter Pan’s Flight kan men over Londen vliegen. Ze kunnen ook nog door het 41.000 m2 grote Winnie The Pooh bos wandelen of de uitdaging aangaan in het Wonderlanddoolhof van Alice.

foto 5

Adventure Isle zal de gasten onderdompelen in een net ontdekte, verloren wereld. Deze zal gevuld zijn met verborgen schatten. De machtige Roaring Mountain zal hoog boven alles uit steken. Gasten kunnen hun eigen tocht maken via Camp Discovery, in Soaring naar de horizon vliegen of een boottochtje, bol staand van avontuur, maken in Roaring Rapids, waar ze een tocht maken naar het hart van Adventure Isle.

Foto 6

Treasure Cove zal de eerste volledige zone worden in een Disneypark die aangekleed is in een piratenkleedje. Hier kan men avonturen beleven met Jack Sparrow en Davy Jones. Hier kan men Pirates of the Caribbean – Battle for the Sunken Treasure ontdekken, een attractie die een boottochtje omtovert in een reis doorheen een wereld vol hypermoderne robots, animatie, sets en multimedia. De gasten kunnen aan boord gaan van een echt schip, peddelen doorheen een grot in Explorer Canoes en dineren in Barbossa’s Bounty.

Image converted using ifftoany

Tomorrowland toont de vele mogelijkheden en het optimisme voor de toekomst van Shanghai. Het innovatieve gebruik van technologie zorgde er voor dat hier een land gecreëerd wordt waar de gasten op ruimtereis kunnen gaan op Buzz Lightyear Planet Rescue, een nieuw Space Ranger avontuur kunnen beleven of de zwaartekracht uitdagen op Jet Packs. Een grote, van kleur veranderende koepel lokt de gasten richting TRON Lightcycle Power Run. Een achtbaan waar de gasten plaats nemen op Lightcycles voor een van de meest intense avonturen in een Disney Park.

FOTO 8

FOTO 9

Vlak bij Tomorrowland zullen twee unieke ervaringen gecreëerd worden, die enkel in Shanghai Disneyland te vinden zijn. Star Wars Launch Bay en Marvel Universe.

Star Wars Launch Bay: hier kunnen de gasten helden en slechteriken uit de Star Wars saga ontmoeten, grote intergalactische sets bezoeken, rekwisieten ontdekken uit de nieuwste episode en ondergedompeld worden in een Skywalker verhaal, in een ultra moderne cinema.

Marvel Universe: hier kunnen de gasten hun helden ontmoeten uit de Marvel films en zelf leren om hun favoriete personages te tekenen.

Wanneer de avond valt zal de lucht boven het betoverde kasteel gekleurd worden door lichteffecten en muziek. Een spectaculair vuurwerk zal de dag afsluiten.

Ondertussen werd ook een parkplan onthuld.

parkplan

Geniet ook mee van de Disney Magie in dit filmpje

 

 

 

Bron: Disney, TPR, Attractionsmagazine

Foto’s: Disney, Attractionsmagazine