Waan je voor een dag in de wereld van Shrek

In London opent op 1 juli een zeer aparte attractie, Shrek’s Adventure. In deze attractie, gelegen in het gebouw waar ook het Sealife Center en de London Dungeon gevestigd zijn, kan je door de wereld van Shrek lopen. Het gebouw is gelegen aan de voet van The London Eye.

Shrek’s Adventure kwam tot stand door een samenwerking tussen Merlin Entertainments en Dreamworks. Deze attractie is een unieke toeristische trekpleister die de bezoekers zal meenemen doorheen een interactief avontuur. De hoofdrollen in dit avontuur zijn weggelegd voor Shrek, Fiona, Donkey, Puss in boots en alle andere geliefde personages uit de filmreeks.

Voor Shrek’s Adventure werkt Merlin Entertainments voor het eerst samen met een filmstudio uit Hollywood. Ze creëerden samen een ervaring die uniek is. Dit is voor Dreamworks ook de eerste maal dat ze samen werken aan de productie van deze grootte, door de licentie van hun geliefde personages te verkopen aan Merlin.

Deze ervaring, die gebouwd werd op een oppervlakte van 2.000 m2, is gebaseerd op een nieuw avontuur van Shrek, geschreven door het Dreamworks team. Je vindt er een interactieve walktrough terug en een binnentuin waar bezoekers Shrek en zijn vrienden kunnen ontmoeten. Ook personages uit Kung Fu Panda en How To Train your Dragon zullen te bezichtigen zijn.

Nick Varney, Chief Executive of Merlin Entertainments, vertelt:

“Een attractie van deze omvang ontwikkelen, gebaseerd op Shrek en zijn vrienden, is erg opwindend voor Merlin Entertainments. Dit is voor ons hopelijk het begin van een verdere samenwerking met Dreamworks. Merlin’s expertise in het bezorgen van een leuke dag aan haar bezoekers en Dreamwork’s vaardigheid in het ontwikkelen van een wereldwijd gekende entertainment franchise zal een winnende combinatie zijn. Shrek is een van de grootste geanimeerde franchises aller tijden, en we zijn erg blij Shrek’s Far Far Away Adventure toe te voegen aan het portofolio van onze internationale entertainment portefeuille. We zijn er zeker van dat onze miljoenen bezoekers wereldwijd zullen houden van de interactieve Shrek-ervaring die we hen aanbieden.”

Jeffrey Katzenberg, DreamWorks Animation’s Chief Executive Officer, vertelt:

“We zijn opgewonden over het feit dat we kunnen samenwerken met Merlin aan iets waarvan we zeker zijn dat het een unieke ervaring zal worden in de wereld van Shrek. De attractie zal een unieke ervaring worden die nog nooit gezien is en een nieuwe trekpleister zijn voor de hele familie.”