Knoebels Amusement Resort valt in de prijzen

Knoebels Amusement Resort in de Verenigde Staten heeft de prijs van “Favorite Traditional Amusement Park” (Favoriete traditionele pretpark) gewonnen. Deze prijs werd uitgereikt door de National Amusement Park Historical Association (NAPHA).

NAPHA is een organisatie die opgericht is ter behoud van traditionele pretparken en attracties. De prijs van Favorite Traditional Amusement Park wordt uitgereikt aan het leukste attractiepark dat voldoet aan het behoudt en renoveren van klassieke en nostalgische attracties.

Elk jaar barst de strijd los tussen Knoebels en Kennywood om deze prijs binnen te halen. Elk jaar staan ze opnieuw op de eerste of tweede plaats. In 2013 opende Knoebels “Flying Turns”, de enige houten bobslee achtbaan ter wereld. Deze werd geopend 7 jaar nadat de bouw van de baan begonnen was. Hoe het komt dat de bouw zolang duurde kan je in dit artikel lezen. De achtbaan werd gebouwd aan de hand van bouwplannen afkomstig uit 1920.

11

Houten achtbaan Phoenix won voor het 5de jaar op rij de prijs van beste houten achtbaan en Knoebels Amusement Resort werd ook nog verkozen tot tweede leukste traditioneel familie park. Knoebels werd ook nog erkent voor hun uitstekend Halloween evenement.

Dit jaar opende het park een nieuwe looping achtbaan van de Duitse achtbaanfabrikant Zierer.

Knoebels Amusement Resort - Wint prijs

Alles over deze baan kan je hier lezen.

Bron: www.pennlive.com
Foto: rcdb