Knoebels Amusement Park & Resort: Bouwupdate

Knoebels Amusement Park & Resort bouwt voor 2015 een nieuwe rollercoaster van Ziener.

Het zal geen kleine achtbaan worden zoals de keverbaan van Bellewaerde of Victor’s Race uit Plopsaland de Panne. Dat zijn de projecten waar we Ziener hier het meeste van kennen.

De nieuwe achtbaan wordt er een met 4 inversies en een snelheid van 88,5 km/u. De achtbaan zal een verticale lifthill hebben zoals de Typhoon in Bobbejaanland en een “first-drop” van 90°. De 600 meter lange track die een rit weggeeft van 70 seconden zal er blauw uitzien en gele supports hebben. De achtbaan zal 29,9 meter hoog zijn en een 540° helix bevatten. Voorts zal de achtbaan 3 karretjes hebben waar 8 personen kunnen in plaats nemen in 2 rijen van 4 personen. De naam van de nieuwe achtbaan is waarschijnlijk geïnspireerd op de lifthill en first drop. Deze trekken namelijk zeer hard op een impuls en zo zal de achtbaan ook noemen. Impulse wordt dus de nieuwe naam van deze rollercoaster.

De treinen:

Eerste test rit van de achtbaan:

De baan is geopend:

 

Bron + Foto’s:

  • Knoebels Amusement Park & Resort
  • RCDB
  • Themparkreview