Panorama Langkawi in Maleisië krijgt een Immersive tunnel

De Engelse firma Simworx  kondigde aan de allereerste belevingstunnel te mogen bouwen in Maleisië. Simworx bouwt allerlei dynamische attracties die voor een totaalbeleving zorgen. Zo kennen wij de firma het best van The Lost Temple die vorig jaar opende in Movie Park Germany.

Deze nieuwe attractie zal gebouwd worden in Panorama Langkawi, een recreatiegebied in Maleisië. Dit park biedt al enkele attracties en belevingen aan waaronder SkyBridge, SkyTrail en SkyAdventure park, de meest gegeerde is ongetwijfeld de Sky Cab, een kabellift die je meeneemt naar de top van de berg Machincang.

Deze “immersive tunnel” zal openen in november van dit jaar en wordt de eerste van zijn soort in Maleisië.  De keuze voor Simworx vloeide voort uit een contract dat het bedrijf kon binnenhalen in Wei Hai, China.

LangkawiConceptImage

De nieuwe attractie voor Panorama Langkawi zal een voertuig krijgen waarin 30 personen plaats kunnen nemen. De attractie krijgt een gloednieuwe film die exclusief  geproduceerd werd voor de uitvoering met 30 plaatsen van Simworx.

Een “Immersive tunnel” is een dynamische attractie die de bezoekers zal onderdompelen in een volledige beleving. De berijders betreden het attractiegebouw en nemen plaats in een simulator met karretjes die naar een jeep gevormd zijn. De voertuigen rijden over een track een projectieruimte binnen waar de bezoekers zullen terecht komen tussen de dino’s. Met behulp van meerdere projectoren, geluid en lichteffecten tezamen met een projectie die bijna 360° rond het karretje te zien is, wordt een levensechte ervaring gecreëerd.

Ook Bobbejaanland opende dit jaar een soortgelijke attractie, hetzij dan van een andere bouwer. The Forbidden Caves openden op 14 mei voor het grote publiek. De attractie in Bobbejaanland werd gebouwd door Holovis.