Baby olifant in Pairi Daiza zet eerste stapjes buiten

In Pairi Daiza werd in de nacht van 20 mei, omstreeks 3.23 uur een baby olifant geboren. Voor het park was dit de eerste maal dat ze een kleintje mochten verwelkomen in hun kudde van Aziatische olifanten.

Om een naam voor het vrouwelijke baby-olifantje te kiezen dat woensdag geboren werd, heeft Pairi Daiza beslist de hulp van het publiek in te roepen.

De verzorgers van onze olifanten hebben een lijst met vijf oosters geïnspireerde namen opgesteld, die voor hen een speciale betekenis hebben. De namen zijn Nang Faa (Engel), Jaravi (Mooi meisje), Winyan Ani (De Geest van Ani), Phra-thida (Dochters) en Wanari (Lief meisje). De naam Winyan Ani verwijst overigens naar onze olifant Ani die twee jaar geleden samen met haar jong stierf in het kraambed.

Stemmen kan via de facebookpagina van het park: www.facebook.com/jardindesmondes

Onder de deelnemers worden tien exclusieve ‘meet & greets’ met de baby en haar familie verloot.

Het olifantje zette intussen ook haar eerste schuchtere stapjes buiten, samen met mama Farina en de rest van de familie. Ze verkeert in goede gezondheid, weegt 85 kilo en is 83 centimeter hoog.

 

 

 

Voor het publiek zal ze de komende dagen regelmatig buiten te zien zijn.

 

Elke dag mag ze samen met haar mama en de rest van de familie buiten spelen tussen 14u en 16u30. In de ochtend is ze te zien door de poorten van haar verblijf in de Tempel van Ani, waar de olifanten verzorgd worden.

Alleen tijdens de middag, tussen 11u30 en 13u gaan de poorten even dicht want dan moet het kleintje haar middagdutje doen. Uiteraard moeten we rekening houden met het gedrag van de baby en met de weersomstandigheden, soms zullen de uren dus aangepast worden – met dank voor uw begrip!