Tegenstanders blijven negatief over uitbreiding Phantasialand

Deze week viel er op verschillende websites te lezen dat Phantasialand zou uitbreiden. Dit is echter lang nog niet zeker. Alle partijen hebben al 4 keer samen gezeten om tot een consensus te komen, maar er zijn nog geen resultaten.

Phantasialand kampt met een groot plaatsgebrek, en wil daarom graag uitbreiden. De nieuwe grond zou echter natuurgebied zijn, de buren hebben schrik voor geluidsoverlast en ook de vissers willen hun visvijver niet kwijt raken.

De partijen hebben al vier maal overlegd over mogelijke oplossingen, dit gebeurde in de stad Brühl zelf. Verschillende suggesties werden besproken over de mogelijke uitbreiding van het themapark. Bea Schmitt van “Ewen” die de buurtbewoners vertegenwoordigd, zegt dat deze vooral bezorgd zijn voor extra geluidsoverlast. Hiervoor zijn al wel een aantal mogelijke opties voorgesteld. Echter zijn er nog andere punten waar geen beweging zit in de discussie. De natuurliefhebbers en vissers willen hun vijver niet opgeven. Een voorstel om te mogen vissen op een ander meer werd afgeschoten.

De natuurbeschermers zijn van mening dat het natuurgebied niet te vervangen is. Het standpunt van de tegenstanders is dus nog niet veranderd. Toch zijn de gesprekken nuttig. De resultaten zullen worden opgenomen en verwerkt de komende twee weken. Tegen ten laatste midden juni zal op een publiek evenement de resultaten gepresenteerd worden.

Het gebied zou gaan over 19 hectaren en er zou geen toestemming nodig zijn om het bosgrond te verkopen.

Goed nieuws is wel dat Phantasialand volgend jaar (in het huidig park) een nieuwe achtbaan zal openen. Hier vind je alvast verschillende bouwfoto’s.

Bron: ksta.de