Europa-Park veilt een originele auto van de attractie “Silverstone Piste”

Als onderdeel van de 40ste verjaardag van het park, biedt Europa-Park een originele auto aan van de Silverstone piste. De auto zal geveild worden voor het goede doel.

Monza-Pisten-Wagen_charity_515_300 (2)

De auto is een originele Monza race wagen uit het openingsjaar 1975. Zelfs toen al konden de bezoekers achter het stuur kruipen en zelf volle gas geven met de auto’s, de attractie is zeer geliefd bij de jonge en oudere bezoekers.

Het model van de auto is gebaseerd op een Porshe racewagen en heeft en 4-tackt benzinemotor aan boord van Honda. De auto zelf is jammer genoeg niet rijvaardig, maar is eerder bedoeld als collectors item.

Monza-Pisten-Wagen_charity_515_300 (3)

De winnaar van de veiling zal niet enkel de auto krijgen maar mag ook twee dagen gaan genieten van het park.  Maar dat is nog niet alles je krijgt ook een rondleiding door de fabricagehallen van Mack Rides en voor de twee dagen Fast pass tickets zodat er nergens aangeschoven hoeft te worden.

De biedingen staan momenteel op bijna € 1.400

Monza-Pisten-Wagen_charity_515_300

De opbrengst van de veiling gaat naar United Charity, die zich inzetten voor kansarme kinderen in Duitsland en de rest van de wereld. Deze instelling kon sinds 2009 al meer dan  € 4.000.000 geven aan liefdadigheidsprojecten.