Nieuw pretpark en resort op komst in Tenerife

Er staat ons een nieuw pretpark en water park te wachten in Tenerife. Het nieuwe pretpark waar ook hotels en een winkelcentrum aan verbonden zullen zijn, zal Mimiland Park heten.

Tenerife dat op een van de Canarische Eilanden (Spanje) ligt, krijgt dus een groot nieuw pretpark. In 2013 waren de plannen al reeds bekend gemaakt, maar nu werd er nieuwe informatie vrijgegeven en wordt het project stilaan concreet. De nieuwe plannen houden niet alleen een pretpark en waterpark in, maar ook hotels en een winkelcentrum. Het zal worden gebouwd in Guimar, ten oosten op het eiland Tenerife, al heeft het project nog geen goedkeuring gekregen van de regering.

Het resort dat als volledige naam “Mimiland Park Canary Water World” zal heten, zal worden geïnspireerd door het Afrikaanse continent. Dit vertelde Juan Carlos Piñeiro, die één van de project architecten is, samen met Irma Piñeiro tijdens de presentatie in het cultuur huis van de gemeente. De organisatie voorspeld 900.000 bezoekers in het eerste jaar te trekken, wat een omzet van 130 miljoen zou moeten genereren. Een van de doelen van het nieuwe project, is om de gedegradeerde bodem een nieuwe toekomst te geven en het toerisme in de streek op te trekken. Het project zal worden uitgewerkt op de voormalige steengroeve langs de snelweg TF-1.

Andrés Alonso, voorzitter van de Hemi Group en promotor van dit initiatief, presenteerde het project aan de burgemeester van Guimar, Carmen Luisa Castro.

Het terrein is 24,2 hectare groot en zal zich bevinden tussen twee luchthavens in (slechts 33 kilometer en 42 kilometer van het park). Mimiland Park moet helpen bij het aantrekken van toeristen naar deze regio. Men hoopt zo 1000 directe banen te creëren en nog eens 1500 indirecte. Het hele project zal een Afrikaans thema meekrijgen. Er zal een 4 sterren hotel van 417 kamers en een winkelcentrum (Shopping Afrika) gebouwd worden. In het winkelcentrum zullen 40 winkels zijn van toonaangevende merken. Ook zal er nog een nachtclub en een sportcentrum komen.

De Mimiland Park Canary Water World zal zowel mechanische attracties (achtbanen, reuzenrad,…) als waterattractie (golfslagbad, zwemstrand, lazy river, glijbanen,…) bevatten. De lazy river zal door heel het complex lopen en langs het winkelcentrum passeren. Er komt een uitkijktoren die de grootste van Europa moet worden (ongeveer 100 meter).

Voor het park te bouwen is er een investering nodig van 44 miljoen euro. Het park heeft al een eigen mascottes die de namen Mirma, Can Can, Teson en Pejeverde Piraat genoemd zullen worden.

 

Op deze promo video van Mimiland Park kan je meer informatie vinden over het toekomstig park.

 

Aqualand Costa Adeje en Siam Park zullen dus een nieuwe concurrent krijgen. Siam Park bied een aantal adembenemende attracties zoals deze Tower of Power (midden) en The Dragon (links).

Bron: www.parcplaza.net