Eerste freefall looping glijbaan komt in 2016!

Het is eindelijk zo ver, de eerste mega looping glijbaan wordt een feit!

In het verleden zijn er al verschillende pogingen gedaan tot het maken van een eerste echte veilige loopingwaterglijbaan. Hierdoor ontstond de pseudo looping glijbaan waar de looping in 70° is gebouwd in plaats van 90°. Deze glijbanen zijn ondertussen al in veel grote waterparken gebouwd. Een mooi voorbeeld is deze looping glijbaan in “Aquapark Aqualoop”.

Foto: www.campinglepommier.com

Deze keer gaat er een echte loopingglijbaan van 90 graden worden gebouwd. De nieuwe spectaculaire glijbaan zal de naam Sky Caliber krijgen. Het is Action Park, gelegen in Vernom, New Jersey (Verenigde Staten van America) die dit speeltje zal openen in de zomer van 2016. Dit is niet de eerste poging van het park om een looping glijbaan te open. In 1985 bouwde het park al een looping glijbaan, die amper een week later werd gesloten omdat deze niet veilig genoeg was. Nu probeert het park het dus opnieuw. In onderstaande video kan je beelden zien van dit park die zich gerust een pionier mag noemen. Beelden van de looping glijbaan “Cannonball loop” zijn te zien vanaf 8:17.

De nieuwe unieke glijbaan Sky Caliber zal gebouwd worden door het Canadese Sky Turtle Technologies in samenwerking met een specialist in glijbanen, Avalanche Weterslides, die het prototype van Sky Caliber in hun vestiging te Missoursi gebouwd hebben. Dit prototype is 27 meter hoog en heeft meer dan 100 testen ondergaan. Het voornaamste probleem is het snelheidsverlies die ontstaat door de wrijving van de huid. Om dit probleem op te lossen, heeft Sky Turtle een soort van capsule bedacht waar de waaghalzen in moeten kruipen. Deze capsule is de M40-URV die lijkt op een mini onderzeeër (of lijkkist ^^ ). Er zal 3 maand gebouwd worden aan deze unieke attractie. De kostprijs voor de basisversie bedraagt z’n 1,3 miljoen euro. De waterglijbaan zal uitgerust worden met 10 capsules en hiermee wordt gehoopt om een capaciteit van 180 bezoekers per uur te bereiken. De maximum snelheid zal 80km/u bedragen.

Ondertussen zouden al veel andere parken in gesprek zijn om ook een “Sky Caliber” in hun parken te krijgen.

Dit is een video van het prototype gebouwd bij Avalanche te Missouri.

Bron:  news-riders.be