Na Vijf jaar plannen, bouwt The Big Sheep een nieuwe achtbaan

 

logo

Vijf jaar op de planning en twee jaar na de voorziene opening is de bouw van de nieuwe achtbaan voor het Engelse pretpark, The Big Sheep, uiteindelijk begonnen.

Ondanks dat de baan slechts  verplaatst en opnieuw gebouwd moest worden, heeft deze toch grote vertraging opgelopen. De achtbaan is de “New Roller Coaster” uit een andere Engels pretpark “Metroland” en zal in “The Big Sheep” door het leven gaan als “The BIG One”. Dat de bouw zoveel vertraging heeft opgelopen, heeft waarschijnlijk te maken door het feit dat het een hele klus was om deze uit Metroland te krijgen. De directeur liet namelijk weten dat er daarvoor een volledige binnenmuur moest worden uitgebroken waardoor de kostprijs serieus de hoogte in ging. De nieuwe achtbaan zal de grootste investering worden sinds het park werd opgericht.

‘New Roller Coaster’ is een achtbaan die 25 jaar geleden uniek werd ontworpen voor Metroland. De attractie is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Zierer en maakte deel uit van het Metro Centre Shopping Complex in de buurt van Sunderland. Metroland dat in 1988 zijn deuren opende, sloot het park heel even in 1996 omdat de nieuwe eigenaar het opnieuw aantrekkelijk wilde maken voor het publiek. Maar 12 jaar later sloot het uiteindelijk definitief na aanhoudende tegenvallende resultaten.

The Big One zal de eerste achtbaan worden voor The Big Sheep. Het pretpark won in 2014 de award voor “Approved Family Friendly Award” wat bewijst dat dit gezellig parkje uitstekend is voor heel de familie. Dit jaar wordt het park 25 jaar oud.

De nieuwe achtbaan die 364 meter lang is, heeft een hoogte van 14,7 meter. De attractie haalt een snelheid van 43km/u en zal gebouwd worden in een volledig nieuw thema. De hele zone en de bestaande attracties, zullen volledig omgebouwd worden. De achtbaan zal de snelste en hoogste attractie van het park worden, maar zal nog steeds toegankelijk blijven voor iedereen. Kinderen ouder dan drie kunnen al een ritje maken. Door de grote capaciteit van 26 rijders per trein, wil het park de wachtrijen zoveel mogelijk minimaliseren om de beleving optimaal te houden.

2015 is het jaar van het schaap in China, en het ziet er naar uit ook het jaar van The Big Sheep. De boekingen verlopen goed, en het park verwacht dit jaar opnieuw een record aan bezoekers te ontvangen. Ze hopen de nieuwe attractie tegen mei af te krijgen wanneer het nieuwe zomer seizoen begint.

Op onderstaande filmpje kan je een onride van de attractie in het voormalige Metroland park bekijken.