Het Franse park “Le parc du petit prince” mikt op 150.000 bezoekers in 2015

Logo_du_Parc_du_Petit_Prince

Le parc du petit prince dat vorig jaar nog maar pas de deuren opende, verwacht dit jaar een flinke stijging in de bezoekersaantallen.

Vorig jaar ontving het park nog 90.000 mensen, wat 10 duizend meer was dan verwacht. Voor volgend jaar verwachten ze nog eens 60.000 bezoekers meer te trekken. Het park is gelen in de Elzas streek in Frankrijk. De bezoekers zijn vooral plaatselijke inwoners van Haut-Rhin, zij dragen voor 60% mee aan het succes. Maar ook Duitsers en Zwitsers komen massaal af en vertegenwoordigen ongeveer  10% van de bezoekers.

Het uitgangsbord van het park, zijn voornamelijk de twee helium ballonen die de bezoekers 150 meter mee de hoogte innemen. Een prachtig uitzicht is bijgevolg het resultaat. Een andere top attractie is een bar en café die ruim 35 meter boven de grond hangen.

Foto: @futuroscope

Dit jaar zou het park vooral profiteren van de release van de film “Petit Prince” (De kleine prins) in de cinema. Deze werd geproduceerd door Paramount.

Het park hoopt op termijn 200.000 bezoekers te trekken per jaar. Dit jaar zullen ze investeren in 4 nieuwe attracties ter waarde van 1.2 miljoen euro.

Momenteel heeft het pretpark nog geen achtbanen, het is niet duidelijk of die er in de toekomst nog gaan komen.

Bron: lefigaro.fr