File in Beekse Bergen door ontsnapte luipaarden

Twee jachtluipaarden zijn kunnen ontsnappen in safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek, in Nederland vlak bij de Belgische grens. Ze wisten het wildrooster te ontwijken dat de dieren normaal gesproken in hun eigen gebied houdt, meldt de Nederlandse nieuwssite NU.nl. De dieren konden weer gevat worden, niemand raakte gewond.

Toen duidelijk werd dat de jachtluipaarden de benen hadden genomen, werden alle bezoekers weggehaald uit de neushoornvlakte. Daardoor ontstond file in het park.

Bezoekers zijn geen moment in gevaar geweest, zei een woordvoerder van De Beekse Bergen. Verzorgers wisten de twee dieren iets na vier uur weer in hun verblijf te krijgen. Daarna werd de neushoornvlakte weer opengesteld en konden alle auto’s doorrijden.

Het safaripark gaat onderzoeken hoe de dieren het wildrooster hebben weten te omzeilen.

 

Artikel door: deredactie.be