Brakesection Magazine komt terug

Pretparken.be en Brakesection Magazine zijn trots om na maanden van voorbereiding het nieuws van hun samenwerking eindelijk naar buiten te kunnen brengen. Om het nieuws bekend te maken plaatsten ze vandaag een video online, opgenomen op de top van een achtbaan in Bobbejaanland.

“In de zomer van 2014 ondernam ik een test om na te gaan of er een publiek was voor een Nederlandstalig pretparktijdschrift”, vertelt Tom Vandenbroucke van Brakesection. Pretparken fascineren vele mensen en hebben een stevige “fanbase” die vaak op zoek is naar diepgaandere informatie. Vier maanden lang verscheen ‘Brakesection Magazine’, een maandelijks tijdschrift over pretparken waarin achtergrondinformatie werd gebracht over wat er in de Belgische pretparken en de grote parken in de buurlanden leefde. Na het eerste nummer bleek al snel dat er meer interesse in was dan Tom aanvankelijk had verwacht.

Het plan bestond erin om de test zes maanden lang te laten duren en daarna verder te gaan, maar na vier nummers verscheen de laatste editie. “In al mijn enthousiasme had ik het allemaal wat onderschat, denk ik nu ik er op terugkijk”, geeft Tom toe. “Een fulltime job en elke maand een tijdschrift vullen, dat ging niet zo goed samen. Niet alleen moest elk nummer gevuld worden met interessante inhoud waarvoor ik veel op verplaatsing was, daarnaast moesten al die tijdschriften ook op tijd gedrukt en verzonden worden. Het was iets teveel om alleen vol te blijven houden en al helemaal voor zo’n stresskip als ik.”

Juan Martínez van Pretparken.be nam, toen hij hoorde dat de test werd stopgezet, meteen contact op met Tom. “Ik vond het een bijzonder waardevol project en ook op ons forum bleek dat heel wat mensen het jammer vonden dat het tijdschrift stopte. Ik heb toen aan Tom voorgesteld om samen te gaan werken. Pretparken.be heeft namelijk al jarenlang een sterk team dat hem daarbij zou kunnen helpen.” Tom: “Ik had het nieuws nog maar bekend gemaakt of Juan hing al aan de lijn. Lang heb ik niet moeten denken over zijn aanbod. Het was enorm plezant om het tijdschrift te maken en met de hulp van het team van Pretparken.be zou het er alleen maar leuker op worden! Ondertussen is Brakesection dan ook geïntegreerd binnen de structuur van Pretparken.be”.

‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’ is een tijdschrift voor “liefhebbers”. Juan: “We gaan inderdaad dieper in op wat er achter de schermen van een pretpark gebeurt. Hoe dingen gemaakt of beslist worden, waarom een pretpark er voor kiest iets te doen of net niet te doen… Maar we letten er wel op om alles zo toegankelijk mogelijk te schrijven. Het moet verstaanbaar blijven voor iedereen, van iemand die wekelijks in pretparken te vinden is tot iemand die jaarlijks één park bezoekt.”

Ondertussen is het eerste nummer van ‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’ al bij de drukker. Juan: “Het concept van Tom was goed en we gaan in dezelfde lijn verder. Toch zullen er enkele verschillen zijn. Pretparken.be brengt informatie over alle Europese pretparken en dat zal zich ook in het nieuwe magazine weerspiegelen. Al blijft de hoofdfocus natuurlijk de pretparken bij ons in de buurt. Die kennen mensen het beste en daar lezen ze dan ook graag het meeste over. Daarnaast zijn er ook bepaalde rubrieken geschrapt of komen er andere bij.”

Tom: “Doordat we nu met zo’n 10 mensen aan het tijdschrift kunnen werken, kan ik me nu ook meer bezighouden met zaken waar ik vroeger de tijd niet voor had. Een mooiere vormgeving is er daar bijvoorbeeld één van. Onze hobby is nogal vluchtig en weinig tastbaar. Vandaar dat souvenirs in pretparken het zo goed doen: ze zijn een tastbaar aandenken. Zo is het ook met alles wat online gebeurt. Dat verdwijnt na een tijdje onder lagen van berichten en wordt sporadisch nog eens opgerakeld door iemand die er op terechtkomt via een zoekmachine. We willen iets maken dat mensen kunnen bijhouden, in hun boekenkast zetten en jaren nadien nog eens kunnen vastnemen om door te bladeren en herinneringen op te halen.”

‘Brakesection Magazine by Pretparken.be’ verschijnt in 2015 vijf keer. Het eerste nummer verschijnt begin april, bij de start van het nieuwe pretparkseizoen. In het eerste nummer staan o.a. artikels en reportages met achtergrondinformatie over de nieuwe attractie van Bobbejaanland, het nieuwe subtropische zwembad bij Plopsaland De Panne en een bezoek achter de schermen bij een volledig nieuw pretpark in Nederland. Verder worden er tips gegeven voor minder voor de hand liggende reizen naar Rusland, komen lezers te weten wat er in een pretpark gebeurt wanneer de deuren tijdens de winter op slot zijn en nog veel meer.

Cover #1

Een nummer kost € 5,99 (verzendkosten inbegrepen). Een abonnement van vijf nummers kost € 24,99 (verzendkosten inbegrepen). Bestellen gebeurt online via de website van Brakesection: www.brakesection.be.