Infinity Coaster in 2015 voor PowerPark

Nog dit jaar zal het Finse PowerPark een Infinity Coaster openen van Gerstlauer!

Eerder was al bekend gemaakt dat er een nieuwe achtbaan zou komen, maar pas gisteren werd duidelijk dat dit geen kleintje zou worden. Er wordt namelijk gebouwd aan een Infinity Coaster met 6 inversies (momenten dat je over de kop gaat).

Bij vele zal de naam Infinity Coaster misschien nog niet bekend in de oren klinken. Dit komt omdat het nog een vrij nieuw model is van Gerstlauer. Voorgangers zijn de in 2013  geopende  “Karacho” in Erlebnispark Tripsdrill (Duitsland) en wereld record houder  “Smiler” in Alton Towers (Engeland). Deze laatste bevat maar liefst 14 inversies en verpulverde daarmee met voorsprong het 11 jarig oude wereld record van Colossus in Thorpe Park (Engeland).

The Smiler @rcdb.com

 

De achtbaan die nog geen naam heeft zal 860 meter lang worden en een heleboel elementen bevatten. Eerst zal er een Lancering plaatsvinden (zonder stilstaande fase), daarna zal het karretje in een “Inverted top-hat” komen om vervolgens een  “Norwegian loop” (2 inversies) en “Horsehoe” te verwerken. Hierna volgt een airtime heuvel en nog een “Dive-loop” en “Kurkentrekker”. De baan zal 35 meter hoog worden en een unieke lay-out hebben. Er zullen losse karretjes opkomen waarin je met 8 personen kan zitten (2 rijen van 4) voor een totaal van 8 personen per bakje.

Lay-out nieuwe rollercoaster PowerPark @CoastersandMore.de

 

De eerste support is vermoedelijk voor PowerPark en de tweede foto is waarschijnlijk voor Kärnan in Hansa Park die ook dit jaar zo’n Infinity Coaster openen.

 

Update: De naam van de achtbaan wordt Junker.

nmou010009pa7ituo001ct webcam1

Bron: coastersandmore.de en rcdb.com