Tayto Park bouwt aan Europa’s grootste inverted houten achtbaan

tayto_park_logo

 

Het Ierse “Tayto Park” is  gelegen in Ashbourne, Co Meath.

De houten achtbaan zal een sterk Ierse mythologisch thema krijgen. Naar verluid zal het de grootste en tevens de eerste inverted houten achtbaan worden van Europa. De “Gravity Group” uit Cincinnatti, Ohio, die meer dan 50 houten achtbanen heeft gebouwd verspreid over de hele wereld, is verantwoordelijk voor de constructie.  Een team van 70 ingenieurs en bouwers zijn momenteel in de weer om het project klaar te krijgen tegen de zomer van 2015.

Met meer dan 800.000 kg  hout vervoerd vanuit de Verenigde Staten, meer dan 100 ton staal en gezamenlijk meer dan 700.000 spijkers en bouten, zal de achtbaan een hoogte bereiken van 32,05 meter hoog en 1400 meter lang.

De achtbaan zal een “inversie” bevatten, waarbij de berijders door een overbanking gaan van 90°, waarbij men het gevoel heeft ondersteboven te gaan.

22

Het blijft niet enkel bij een achtbaan, het park plant ook nog andere attracties (verwachte openingsdata nog niet exact bekend)

Allereerst zal het park een ‘Air Race’ krijgen, eentje zoals we die kennen van Walygator Parc.

Ook aan de kleintjes wordt gedacht, die kunnen zich amuseren op de nieuwe  ‘Sky Tower’, een 10  meter hoge toren.

Vervolgens staat nog een nieuwe stoomtrein en een 5D bioscoop op de planning!

Ook het kleine dierenpark krijgt een leuke opfrissing. Zo zal er een ‘Jurassic World’ gedeelte worden toegevoegd met dinoasaurus-animatronics zoals de machtige Tyrannosaurus Rex, Stegosaurus, Apatosaurus en de Dilophosaurus.

 

 

Foto’s ThemeParks.ie