Bouwupdate vanuit Bush Gardens Williamsburg

Het park “Busch Gardens Williamsburg” (James City County, Virginia, 5 km ten zuidoosten van Williamsburg, USA) zal in 2015 een nieuwe sensatie openen.

Het gaat om een gelijkaardige achtbaan als “Sky Scream” (Holiday Park, Duitsland), gebouwd door “Premier Rides”. De attractie zal de naam “Tempesto” krijgen.

Met een totale track-lengte van 263 meter, een hoogte van 45,7 meter boven de grond en een launch van 100 km/u, lijkt me dit zeker een leuke achtbaan J

Een grote capaciteit heeft dit soort attractie niet, maar dit wordt ruimschoots goed gemaakt door de ritervaring. Men beschikt over 2 coastertreinen (aan elkaar gekoppeld), waarin telkens 6 personen kunnen plaats nemen. Om de capaciteit te vergroten heeft “Busch Gardens Williamsburg”  de fabrikant verzocht om een grotere trein. Of deze grotere versie er ooit komt, is nog niet bekend.

“Busch Gardens Williamsburg” ligt naast de brouwerij Anheuser-Busch. Het park is eigendom van SeaWorld Parks & Entertainment Group, dat eigendom is van het investeringsfonds “Blackstone Group”.

Opening van deze attractie wordt verwacht tijdens het voorjaar van 2015.

De werken schieten momenteel goed op in het park, en de track zou al volledig klaar zijn.

images