Sfeerverslag Thorpe Park 30/06/2015

Thorpe Park, een park voor de echte thrill seeker, aangezien we in de buurt waren kon een blitsbezoekje niet ontbreken op onze trip. Bij het oprijden van de parking bleek al onmiddellijk dat het ook hier ontzetten druk zou zijn, maar dat hadden we wel verwacht. Snel even het foutje laten rechtzetten dat ze de vorige keer gemaakt hadden met mijn Merlin Pass en dan snel het park in, waar vele mensen al leken te vertrekken.

Nog een credit moest hier door mij gescoord worden, X, die de vorige keer omgebouwd werd en daardoor gesloten was.

Ook al stond er een wachttijd aangegeven van 25 minuten, wat al niet lang was op zo’n drukke dag, konden we al na 15 minuten instappen in de achtbaan die je doorheen een Londense dancing voert. Geen echte grote baan natuurlijk, maar zeker de moeite waard om hem even mee te pikken.

Maar tijd voor het echte coaster geweld nu, The Swarm, die ons de eerste keer al aangenaam verraste, enkel stond er ditmaal een wachtrij van wel 70 minuten voor de gewone stoeltjes en wel 80 minuten voor de Backwards Seats.

 

Gelukkig voor ons werd ons geduld na 40 minuten al beloont met een super soepel, super leuk ritje op dit beest. En dat het een beest is, kon ik ook voelen aan mijn broek, die na een van de inversies het bedekken van mijn kont op gaf. :p

Na dit onstuimige snel verder in de hoop op een ritje Saw The Ride, maar na het zien van de wachtrij daar, sloegen we hem toch maar over.

De wachtrij die je ziet op de foto is enkel die van de fast pass lane, dan weet je wel genoeg zeker?

Ook de wachtrij van collossos barste uit haar voegen, dus eventjes skippen.

Omwille van de drukte besloot het park de wachtrijen open te houden tot half zeven, wat toch wel positief was.

30 graden, zwetend en puffend liepen we door het park, tijd om te gaan afkoelen dus, en waar kan je dat beter als in Tidal Wave? Toen we toekwamen stond hier een wachtrij van 90 minuten, nu nog maar 15 minuten

En of hij nat is? Oordeel zelf.

Echt zalig om deze baan op een hete dag zomerdag te doen. Al moet je niet in de bootjes zitten om die Tidal Wave over je heen te krijgen, natuurlijk.

 

Nog een topper stond op onze wishlist, Stealth. Maar die lag jammer genoeg in panne, en zou die dag niet meer open gaan.

Dan maar snel even kijken op de info borden waar de minst lange wachtrij stond, dat bleek aan Nemises Inferno te zijn, amper 10 minuutjes wachten, aangekomen aan het station bleek dit zelfs 0 minuten te zijn.

In Maart kreeg ik hierin mijn beugel maar amper dicht, vreemd genoeg zat ik toen op een big boy seat, nu kozen we voor de tweede rij, en raar maar waar, de beugels sloot vanzelf, zelfs zonder hulp van de operatrice. Ben ik nu gekropen of zijn die stoeltjes gegroeid?

De eerste maal dat ik hem deed vond ik dit baantje maar mwah, nu vond ik hem yeah!!! Hij was niet enkel gegroeid van stoelen, maar ook eens zo leuk geworden.

Na ons ritje weer naar het infobord, Collossos zou nog open zijn met een wachttijd van 15 minuten? Wij er dus snel naartoe, maar eens daar aangekomen bleek de wachtrij net luttele minuten voor ons gesloten te zijn geweest, jammer, of misschien ook niet, want echt positieve herinneringen had ik niet aan mijn eerste ritje

Hierna hadden we nog twee opties, Rush of Vortex, ik wou echt Vortex eens proberen, dit type leverde mij ook altijd beugel problemen op, maar hier op de test seat bleek ik geen probleem te hebben. Maar ook hier werd de wachtrij net afgesloten, snel terug naar Rush om ook daar voor een gesloten ketting te staan.

 

Tijd dus om afscheid te nemen van dit park, dat een waar walhalla is voor de thrillseekers. 19 uur geworden, nog 2 uur en 20 minuten de tijd voor onze ferry vertrok en maar 1 uur en 20 minuten te rijden, what can go wrong, zou je denken. Wel, ik zal je vertellen wat er wrong kan gaan, files, een afgesloten weg en een omleiding van meer dan een uur, resultaat? 40 te laat voor onze boot…

Wat nu gedaan? Gelukkig konden we nog mee met de laatste ferry, we moesten hier wel een toeslag van 25 euro betalen, maar we zouden thuis raken.

 

Een samenvatting.

Pluspunten:

– super attracties

– geweldig personeel

– lange maar vlotte wachtrijen

– langere opening bij drukte

Minpunten:

– op het infobord niet aangeven dat bepaalde attracties al gesloten waren, terwijl ze dit bij de andere attracties wel deden

Van alle parken die we dit weekend deden, is Thorpe toch wel het top park gevolgd door Adventure Island.

Sfeerverslag door: Bob Van Dyck