Uitgelicht: Colossos – Kampf der Giganten – Heide Park

Colossos – Kampf der Giganten is een gigantische houten achtbaan in het Duitse Heide Park. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides. Colossos had bij opening de steilste drop bij houten achtbanen en ging jaren lang foutief als hoogste houten achtbaan ter wereld door het leven.

 

Colossos – Kampf der Giganten is een houten achtbaan van formaat. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en is maar liefst 50 meter hoog. De grootste drop van de achtbaan is 48,5 meter hoog en er is een totaal hoogteverschil van 51,8 meter. De first drop heeft een hellingsgraad van 61°, wat deze gigant in de beginjaren een record opleverde. Tijdens de rit wordt een snelheid behaald van 110 km/u.

De 1334 meter lange achtbaan kreeg in 2016 een nieuw thema, waarbij muziek hoort van IMAscore. Toch moest men de achtbaan noodgedwongen sluiten in de zomer van hetzelfde jaar vanwege technische problemen, die enorm veel werk opleverden. Colossos werd in 2019 heropend als Colossos – Kampf der Giganten en er werd een groot monster toegevoegd aan het parcours.