Sportoase Groot Schijn – Nieuw zwembad

In Antwerpen is een nieuwe spectaculaire glijbaan gebouwd. Het gaat om de eerste looping glijbaan van de Benelux in het nieuwe zwembadcomplex Groot Schijn in het district Deurne. Het zwembad wordt gebouwd door de Sportoase groep die ook heel wat andere zwembaden uitbaat in België. De voorziene opening is voor 2021.

 

Sportoase Groot Schijn, wordt het 17e sportcentrum van Sportoase. Het zwemcomplex wordt gebouwd in het Antwerpse district Deurne en moet de deuren openen in 2021. De bouwwerken zijn al enige tijd aan de gang en ondertussen is het spectaculairste element afgebouwd. Het gaat om de looping van de aller eerste looping glijbaan van de Benelux! 

Het zwembad van Sportoase Groot Schijn zal een extra troef vormen voor het dagtoerisme in Antwerpen. Het zal een sport- en wedstrijdbad bevatten van 25 meter lang met 8 oefenbanen en 6 wedstrijdbanen. Verder wordt er ook een instructiebad voorzien met schoonspringinstallatie, tribune en beweegbare bodem tot -3,8 meter.

Daarnaast komt er ook een FUN-zone met spraypark, dit is een veilige ondiepe zone met leuke interactieve speelelementen. Ook een golfslagbad, waterversnellingen, aparte peuter- kleuterzone en een glijbanencomplex wordt voorzien. Glijbanen die hier komen zijn onder andere een Tube Slide, een grote familieglijbaan, een trechterglijbaan en de spectaculairste van allemaal, een looping glijbaan.

Om te ontspannen kunnen de bezoekers terecht in de RELAX-zone. Hier wordt onder andere een warme lagune, een knuffelmuur, een bio-sauna, een stoombad, een zoutblokkensauna, een dompelbad, een Finse sauna en twee buitenbaden met ligweide voorzien.

Buiten het zwemcomplex zal er op het domein ook een brasserie geopend worden en een schaatsbaan. Deze zal een wedstrijdpiste van 1800 meter bevatten en een recreatieve piste van 450 meter. Verder komt er nog een healthclub, dit is een fitnesscentrum met onder andere persoonlijke coaches, programma’s op maat en sauna’s. Ook een kinderruimte zal voorzien worden.

Dit alles moet af zijn in oktober van 2021.

 

 

Bouwupdates:

2 oktober 2021: Het zwembad is geopend!

 

23 september 2021: Opening op 2 oktober

 

1 mei 2021: Stand van zaken

 

9 februari 2021: De werken aan de binnenkant

 

29 december 2020: Een kijkje op de glijbanentoren 

 

20 december 2020: Werfbezoek

Foto’s: Peter Wouters

 

9 december 2020: Werfbezoek

 

8 november 2020: Ook onze reporter Tristan ging ter plaatse

 

4 november 2020: Themepark Magic ging ter plaatse

 

24 oktober 2020: De looping is een feit!

 

 

30 september 2020: De werken tot nu toe samengevat:

 

 

Bron: Sportoase, atv