Sfeerverslag: Walibi Belgium – 15 oktober 2017

Eindelijk breekt de Halloweenperiode aan, de favoriete tijd van Themeparkfreak Bob. Hij was er dan ook als de kippen bij om naar Walibi Belgium te trekken op zondag 15 oktober en er de spookhuizen te gaan uittesten. Dit eerste Halloweenweekend waren ze namelijk allemaal gratis.

 

Dankzij de NMBS kwam ik iets later dan verwacht aan in het park, waar Michael en Greet me stonden op te wachten. Eenmaal door de poort gewandeld merk je meteen dat het Halloween is, dankzij de decoratie.

 

We besloten meteen te gaan griezelen en keken op ons parkplannetje waar we op dit uur al terecht konden. Het kerkhof met kinderzone aan Weerwolf was onze eerste stop. Het kerkhof werd zeer leuk aangelegd en voor kinderen was er lekkere chips, die uitgedeeld werd.

 

We wandelden verder naar onze eerste maze van de dag, Qaurantine. Deze is outdoor en vind je dit jaar terug achter de eerste hulp post van het park, een stukje park waar je normaal niet kan komen, maar dat nu, door de werkzaamheden, in gebuikt genomen werd.

 

Vorig jaar vond ik Quarantine al zeer leuk, maar dit jaar was hij veel sterker uitgewerkt. De acteurs zaten goed in hun rol, de zone werd mooi afgewerkt en je kreeg echt het gevoel door een zone te wandelen waar een virus uitgebroken was. Meteen een sterke start van onze dag.

 

In afwachting tot de opening van Mine Blast, wandelden we langsheen de vele werkzaamheden die plaatsvinden doorheen het park. Het viel ons op dat de nieuwe achtbaan best groot gaat worden.

 

Mine Blast is gelegen in het Cowboydorp, dat voor Halloween omgedoopt werd tot Gaz Town. Op de daken van de gebouwen in de zone staan talrijke vuureffecten en doorheen de zone dwalen heel wat acteurs en actrices rond. 

 

Bij Mine Blast loop je doorheen een mijn, waar een gasexplosie plaatsvond. Het gevoel van door een mijn te lopen is sterk aanwezig en ook de scenes werden mooi uitgewerkt, maar de echte scare mistte ik een beetje.Mine Blast werd dit jaar ook enorm ingekort, wat we wel een beetje jammer vonden. Zo werd de vuurscene en de rechtszaal geschrapt. De ingang ligt dit jaar ook net aan de andere kant dan vorig jaar.

 

Tijd nu voor Lumberjack. Hier moesten we het nodige geduld hebben, want de wachtrij leek niet vooruit te schuiven, wat wel jammer was. Hier leeft in een eng bos de houthakker Lumberjack. Het gevoel doorheen een bos te dwalen is zeer sterk uitgewerkt in deze maze, een groot pluspunt. Een minpuntje is voor mij dat het net wat te donker was op de paden, wat het zien van trapjes bemoeilijkte. De scares zitten vrij goed, al hadden ze voor mij nog iets talrijker mogen zijn. Vooral de bosscene, waar je belaagd wordt door heel wat houthakkers met kettingzagen, vond ik super uitgewerkt.

 

Vlakbij Lumberjack ligt Villa 13. Bij deze maze betreed je een echte villa, wat meteen een bijzondere ervaring geeft. De Villa werd ooit bewoond door een psychopaat en wanneer je door de verschillende kamers wandelt ontdek je krankzinnige scenes. Misschien is dit wel mijn favoriete spookhuis in Walibi.

 

Ondertussen werd het tijd om de magieshow te gaan bekijken, die afspeelt aan Weerwolf. Maar net op dat ogenblik ging de Circus show van start, aan de 4D cinema. Een zeer vermakelijke show met een oogverblindend schone dame en enkele killerclowns, die in opdracht van de circusdirecteur een opdringerig persoon het zwijgen opleggen. Een echte aanrader.

 

De magieshow vonden we dan weer wat zwak, vrij doorzichtige trucs. Vooral geschikt voor de jongsten, lijkt ons.

 

En dan was het tijd om de laatste, nieuwe maze uit te testen. Bij Bloc H betreed je een gevangenis waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. De wachtrij was vrij lang, maar de capaciteit lag hoog, waardoor we niet al te lang moesten aanschuiven. De maze zelf heeft enkele leuke scenes, zoals de eerste scene waarbij een dame met zweep me probeerde mee te lokken om een lekker pakje slaag te krijgen. Het grootste deel van de maze bestaat uit cellen, waarin de gevangen je proberen mee te sleuren in hun lot. Het einde van de maze is het meest lugubere, waar je ontdekt hoe de gevangenen gefolterd worden. Voor mij niet de beste maze die ooit op deze plek stond, maar wel een bezoekje waard.

 

De scarezone District H, waar Bloc H gelegen is, vonden we zeer sterk uitgewerkt. Misschien dat de gevangen en bewakers iets meer interactie met elkaar mogen vertonen. Zo kunnen de bewakers bijvoorbeeld de gevangen proberen op pakken ofzo. Maar al bij al zeer geslaagd.

 

Er restte ons enkel nog Project Invazion. In deze maze namen buitenaardse wezens een legerbasis over en proberen een invasie op de mensheid te plannen. Een zeer kleurrijke maze met leuke scenes, maar geen grote scares. Zeker de moeite waard om te bezoeken, al zou ik hem het minste prioriteit geven.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck