Sfeerverslag: Walibi Belgium – 12 juni 2021

Op zaterdag 12 juni 2021 bezochten mijn vrouw Hannelore en ik het Belgische pretpark Walibi Belgium. Aangezien we een abonnement hebben was dit al ons derde bezoek van dit jaar. Laura, een collega van Hannelore, was ook mee en zij was reuzebenieuwd naar de nieuwste aanwinst van het park. Dit is uiteraard Kondaa, de Intamin Megacoaster die begin dit jaar opende. Verder heeft het park een heleboel andere achtbanen en attracties in hun aanbod. Het belooft een prachtige dag te worden.

 

 

Om 9u30 kwamen we aangereden op de parking van Walibi Belgium. Ondanks dat we al een half uur voor opening op de parking waren stonden er al heel wat auto’s geparkeerd. Het beloofde dus een drukke dag te worden. We gingen vlug naar de ingang van het park. Daarvoor moesten we wel nog een gigantisch lange wachtrij betreden. Gelukkig doet het park een half uur eerder zijn poorten open zodat het op de parking niet te druk wordt vanwege de coronacrisis. Zo gingen we iets na 10 uur binnen in het park.

 

Wie Walibi bezoekt, begint het best aan de linkerkant van het park, aangezien iedereen direct loopt naar de Vampire, Weerwolf en natuurlijk Kondaa. Daardoor kunnen de wachtrijen daar al vlug oplopen naar 40 minuten of meer. Onze eerste attractie konden we vinden in Karma World en dit was Cobra. Op het bord stond er 5 minuten wachttijd maar eigenlijk konden we direct opstappen. De rit is zoals bij elke Boomerang Coaster hetzelfde. Je wordt achteruit naar boven getakeld en kan je even genieten van het uitzicht. Eenmaal boven laat het takelwagentje de trein los en ga je door middel van de zwaartekracht naar beneden. Zo ga je onderweg 3 keer overkop, waarvan 1 keer in een looping. Vervolgens kom je opnieuw terecht op een lifthill, waar je boven weer losgelaten wordt om het parcours achterwaarts te doen. Een toffe achtbaan om de dag te beginnen.

 

In het mooie Karma World dat gebaseerd is op Bollywood heeft ook een darkride. Die heet Popcorn Revenge. In Popcorn Revenge komt de popcorn tot leven en vallen ze de mensen aan. Het is aan jou om ze te af te schieten met een pistool dat je kan vinden in de karretjes. Onderweg kom je scenes tegen die je doen denken aan films zoals Superman, The Hulk of Pirates of the Caribbean. Uiteraard konden we deze toffe en mooie darkride niet overslaan en deden we een ritje. Ook hier hoefden we niet lang te wachten want na 5 minuten was het aan ons.

Na al het geweld in Popcorn Revenge was het tijd voor een “rustige” rondvaart in Radja River. Deze rapid river heeft sinds dit jaar een nieuw kleurtje gekregen waardoor hij er weer als nieuw uitziet. Ook bij deze attractie konden we direct instappen en konden we genieten van deze rondvaart. Bij prachtig weer activeren ze alle watersproeiers en kanonnen en kun je je wel verwachten aan een extreem natte ervaring. Vandaag voorspelde ze zo’n 24 graden maar het was toch bewolkt. Hierdoor was het ‘s morgens toch wat fris, desondanks waren alle sproeiers in werking. Hierdoor hadden we een leuke maar vooral natte rit op Radja River.

We verlieten Karma World en kwamen binnen in Fun World. Hier vind je een deel van het vroegere kindergebied terug, het Paleis van de Geest en Fun Pilot terug. Het Paleis van de Geest is een madhouse, een zogenaamd draaiend huis. Deze lieten we echter links liggen en gingen we genieten van de Zierer achtbaan Fun Pilot. De junior coaster die je meeneemt op vliegreis om postpakketjes te leveren. Ook hier hoefden we niet te wachten en konden we helemaal achteraan plaatsnemen. Dit bescheiden achtbaantje leverde een toffe rit op.

Psyké Underground had al wachtrij van 40 minuten, dat vonden we iets te lang waardoor we door gingen naar 1 van mijn lievelingsattracties en dat is Pulsar. Pulsar is een waterachtbaan met lancering. De wachttijd hier viel mee want een kwartiertje later was het aan ons. Helemaal vooraan konden we plaatsnemen en konden we genieten van de lanceringen van Pulsar. De rit eindigde met een verfrissende douche, gelukkig was ik nog steeds doorweekt van Radja River.

Om te drogen wilden we een ritje maken op Weerwolf, de houten achtbaan van Walibi. Maar aangezien er daar een wachtrij stond van 50 minuten besloten we eerst naar Flash Back te gaan. Hier hoefden we maar 5 minuten te wachten. Flash Back is een logflume waar je je klaarmaakt voor een verjongingskuur. Zo vaar je eerst door een tunnel maar door een systeemfout ga je plots achteruit en word je ouder. Gelukkig kan dit halverwege de rit goedgemaakt worden en ga je weer vooruit. Tijdens de rit wordt je 3 keer omhoog getakeld waardoor je ook 3 keer naar beneden glijdt. De laatste keer is uiteraard de hoogste drop. Gelukkig werden we hier niet supernat.

Het werd stilletjes aan middag dus besloten we eerst iets te eten. Dit deden we in Country Cantina waar we genoten van een hamburger, een stuk zalm of vol au vent. Na het eten besloten we koers te zetten richting Kondaa. De nieuwste aanwinst van Walibi die sinds vorige maand geopend is. Toen we aankwamen in het gloednieuwe themagebied dat rond Kondaa is opgebouwd zagen we dat Kondaa bovenaan op de top van de lifthill vastzat. We bleven even kijken en zagen dat er een medewerker naar boven ging. Gelukkig hoefden de mensen niet lang te wachten om van hun rit te genieten want zo’n 5 minuten later rolde de trein naar beneden. We besloten ook aan te schuiven in de wachtrij. Helaas voor ons viel de achtbaan regelmatig in storing. Na een uur aanschuiven waren we eindelijk in het station maar toen viel de achtbaan alweer in storing. Men besloot de wachtrij te ontruimen waardoor we dus voor niets een uur hadden gewacht. Gelukkig kregen we een eenmalige Speedy Pass om ergens in het park de wachtrij voor te steken. Zo besloten we om naar de Weerwolf te gaan, maar toen we aankwamen zagen we dat die ook al in storing stond. Ondertussen zagen we dat Kondaa terug operatief was waardoor we terug keerden naar deze achtbaan. Toen we terug stonden te wachten voor Kondaa zagen we dat die opnieuw regelmatig in storing viel. Met een bang hartje stonden we te wachten en zagen we dat de wachtrij opnieuw werd afgesloten. Maar uiteindelijk kwamen we toch opnieuw in het station terecht en konden we genieten van een heerlijke achtbaanrit. Een achtbaan vol met airtime, vooral op de eerste en grootste airtime heuvel waar je toch enkele seconden blijft hangen aan je beugel. De achtbaan was ondertussen ook al goed opgewarmd waardoor hij extreem snel door en over al zijn elementen ging. Doe deze achtbaan zeker in de middag want dan is hij zoveel beter dan ‘s morgens. We genoten van onze rit en besloten door te gaan naar de volgende attractie.

Omdat we onze Speedy Passen nog niet gebruikt hadden en Laura bij haar ticket ook nog een Speedy Pass had gekregen, hadden we er plots 4. Hannelore is geen fan van Psyké Underground waardoor Laura en ik de eerste 2 daar gebruikten. Psyké Underground is de gerenoveerde Sirocco. Het vliegwiel is vervangen door een LSM lancering. De achtbaan is ook volledig overdekt waardoor je de looping in het donker neemt. Een toffe ervaring, zeker als je niet hoeft te wachten.

De andere 2 Speedy Passen werden gebruikt bij de Weerwolf. Deze houten achtbaan is een regelrechte rammelbak. Ik sla deze achtbaan dus met plezier over waardoor Hannelore en Laura de wachtrij konden overslaan. Ze genoten van een stevige rit op dit houten gevaarte. Ondertussen nam ik van de tijd gebruik om enkele foto’s te maken.

De vrouwen waren nog niet genoeg door elkaar geschud want ze wilden een ritje maken op de Inverted coaster van het park. De Vampire die eigenlijk naast de weerwolf ligt maar toch in een verlaten hoekje verscholen ligt, is 1 van de achtbanen die ik met plezier oversla. Onder lichte dwang toch maar mee aangeschoven voor deze Vekoma SLC. Na een kleine 20 minuten was het aan ons en konden we ons klaar maken voor een rammelende ervaring. Hopelijk installeren ze hier ook ooit dezelfde beugels die ze dit jaar hebben geïnstalleerd op de Condor in Walibi Holland. Het zou een hele verbetering zijn.

Ondertussen was het al na 17 uur en wilden we nog een ritje maken op Calamity Mine. Deze mijntrein hadden we namelijk nog niet gedaan en wilden we zeker nog eens gedaan hebben. Er stond gelukkig geen volk meer te wachten waardoor we direct konden instappen en dit zelfs helemaal achteraan. We genoten van een spannende rit tussen bergen en houten stellingen en hutten die wat doen denken aan de tijd van de Cowboys. Onderweg werden we ook nog eens nat gespoten en namen we enkele toffe helices die deze achtbaan rijk is.

Zo kwam ons tof dagje Walibi tot zijn eind. We genoten van enkele heerlijke achtbanen zoals Psyké Underground en natuurlijk Kondaa. Ook het weer was top want de hele dag was het droog en was het zo’n 23 graden warm. Ik zou zeggen au revoir Walibi!