Sfeerverslag: Plopsa Coo – 29 juli 2017

Plopsa Coo is zo’n parkje dat ik met veel plezier bezoek. De groene omgeving, maar ook de twee super leuke achtbanen zijn voor mij de hoofdreden voor een bezoekje. Wil het toeval nu dat ook K3 dit weekend naar Coo zou komen, waardoor we getrakteerd werden op een dagje vol Pina Colada.

 

Om half elf reden we de parking van dit charmante parkje op, waar we zeker niet de enige bezoekers zouden zijn. De meisjes van K3 lokten heel wat bezoekers. Het zonnetje straalde hoog aan de lucht, waardoor het lekker warm werd en dat is het perfecte weer voor een dagje Plopsa Coo.

 

We begonnen onze dag met VickyThe Ride. Deze Spinning Coaster geeft een super leuk ritje, waarbij je het ene rondje na het andere draait. Zeker een toppertje in ons Belgenlandje.

 

We wandelden doorheen het park, dat er, zoals altijd, netjes bij lag, om bij Dino Splash te komen. We kozen de blauwe glijbaan, eentje met een grote golf. Vertrekken doe je door een grote buis die op een gegeven moment doorzichtig wordt. Daarna ga je door een snelle bocht en een helling op. Naar het einde vaar je nog over een heuveltje. Ik doe meestal geen glijbanen in een pretpark, maar deze kan me wel bekoren en doet me steeds een ritje overwegen.

 

Nog meer water vonden we bij de Maya Splash, een boomstamattractie. Deze neemt je mee doorheen het groen van het park, aangevuld met enkele beelden uit de Maya De Bij-reeks. Een zeer leuke log flume die eindigt met een drop waarbij je toch nat kan worden.

 

Dan was het moment aangebroken om een van mijn favoriete Belgische achtbanen te doen. Een oudje dat wel, maar nog steeds enorm leuk. Halvar The Ride is dan ook de enige Terrein Coaster die we in ons land hebben. Halvar neemt je mee in een trein, zoals we die ook op Revolution terugvinden in Bobbejaanland. Dat op zich is al een speciaal gegeven, maar nog specialer is de rit doorheen het bos, die je meeneemt langsheen de bomen, doorheen bochten en over airtime-heuveltjes.

 

Na ons ritje op Halvar besloten Dimitri en Benjamin de Bobsleebaantjes te doen. Ikzelf ben niet zo’n fan van dit type en kroop op de Mega Mindy Flyer, die een fantastisch uitzicht geeft over het park en de Ardeense heuvels.

 

Daarna maakte ik nog enkele ritjes op Vicky The Ride, want die is zo leuk. Om me nadien klaar te zetten aan het podium, waar K3 zou gaan optreden.

 

Voor het optreden begon kwam een mooi danseresje de kindjes en ook wel de mama’ en papa’s het Pina Colada-dansje aanleren.

 

 

En dan was het grote ogenblik aangebroken, waarop heel wat bezoekers gewacht hadden: het optreden van K3. Doorheen het dal weerklonken liedjes als ‘Alle kleuren’, ‘De Bom’ en uiteraard ‘Pina Colada’.

 

Een beetje gek als we zijn, ontstond het idee wat vroeger het park te verlaten om verder te rijden naar een Duitse kermis. Maar eerst nog een ritje op Vicky The Ride en de nodige foto’s aan de watervallen natuurlijk.

 

En zo kwamen we na iets meer dan een uurtje rijden aan op Annakirmes in Duren. Een zeer gezellige kermis, waar vooral de achtbanen onze aandacht hadden. We begonnen met de Wilde Maus, om nadien Rock & Rollercoaster te doen. Deze Rock & Rollercoaster is uiteraard niet die uit Disney, maar een nostalgische baan, gebouwd door Schwarzkopf. Eindigen deden we met een kindercoaster genaamd Silber Mine.

 

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck