Sfeerverslag: Nederlandse achtbaanjacht – 14 mei 2022

Aangezien ik dit jaar mijn 300ste achtbaan wil scoren, besluiten Hannelore en ik vandaag op achtbaanjacht te gaan in Nederland en België. Zo staan er vandaag 2 Nederlandse parken, 1 Belgisch park en een Nederlandse kermis op de planning. Als eerste gaan we naar BillyBird Park. De volgende stop wordt dan DippieDoe om dan eventjes terug naar België te rijden. In Maaseik wordt er namelijk vandaag een gloednieuw kinderpretpark geopend. Afsluiten doen we op de Sint-Servaaskermis in Maastricht.

 

BillyBird Park Hemelrijk

Iets na 10u komen we aan op de parking van BillyBird Park. In dit park kunnen we 1 achtbaan afvinken op het lijstje. Het park bestaat uit een recreatieplas waar je kan zwemmen en kajakken. Al komen veel mensen hier duidelijk om te zonnen op het strand. Wij gaan onmiddellijk richting de achtbaan die we aan de achterkant van het park al kunnen spotten. Het is een speciale achtbaan want de rit begint niet met een optakeling. Alvorens we kunnen instappen moeten we omhoog stappen via trappen in een toren. Bovenaan stappen we in en denderen we onmiddellijk naar beneden. Verrassend genoeg levert de achtbaan op sommige plaatsen zelfs airtime op. Op het einde, net na de remmen, moeten we uitstappen en wordt het karretje omhoog getakeld.

Aangezien dit de enige achtbaan van het park is, blijven we hier niet al te lang. Ik neem nog even de tijd om enkele foto’s te nemen van de attracties.

DippieDoe

Na een half uurtje rijden, komen we aan op de parking van DippieDoe. Dit klein parkje heeft een indoor en outdoor gedeelte. Wij zijn hier natuurlijk voor de achtbanen en die bevinden zich alle twee buiten.

Als eerste maken we een ritje op de Dolle Pier. Dit is een Big Apple Coaster maar in tegenstelling tot andere Big Apples heeft deze geen rups treintje gekregen maar een gewone trein.

Achterin het park vinden we de andere achtbaan die het park heeft. De achtbaan heet Tyfoon en werd destijds gebouwd door Zierer. Er is echter maar 1 achtbaan van dit type gebouwd geweest. De achtbaan rijdt van zodra hij boven is van de ene remsectie naar de andere. Het bochtenwerk is heel erg variërend en tof. Het park heeft met Tyfoon een bescheiden topper in het aanbod.

We besluiten in dit park eerst een hapje te eten. Na het nemen van wat foto’s gaan we door naar het volgende park.

 

Beverland Maaseik

Het toeval wil dat er vandaag in België een nieuw pretpark opengaat. Vanaf DippieDoe is het een kleine 45 minuten rijden naar Beverland Maaseik. In dit indoorpark voor kinderen valt er voor ons niet veel te beleven. Er staat echter wel een Butterfly en dat maakt het voor ons natuurlijk interessant.

Wanneer we aankomen bij Beverland Maaseik, valt ons op dat er alvast voldoende parking is. Het park ligt namelijk in een oude schaatshal en vlakbij enkele sportvelden en een sporthal.

Wat ook leuk meegenomen is, is dat we hier gratis binnen zijn. Enkel kinderen tot en met 15 jaar betalen toegang tot het park. Aan de rechterkant spotten we onmiddellijk de Butterfly. We besluiten geen tijd te verliezen en schuiven aan om een ritje te maken.

We besluiten hier nog iets te drinken alvorens we richting Maastricht rijden. Men heeft het hier alvast heel gezellig ingericht en voor de kinderen valt hier meer dan genoeg te beleven. Wanneer ons drankje op is vertrekken we naar de Sint-Servaaskermis.

 

Sint-Servaaskermis Maastricht

Onze laatste stop voor vandaag is de Sint-Servaaskermis in Maastricht. We rijden dus opnieuw Nederland binnen. Na een rit van 45 minuten komen we dan ook aan in deze stad. De auto parkeren we op 1 van de vele parkings en we gaan te voet richting het Vrijthof. Op deze kermis vinden we 1 credit en dat is natuurlijk een Spinning Coaster. De achtbaan zou zelfs magisch moeten zijn als we de naam mogen geloven. Uiteraard merken we op Magic Mouse niet veel magie op, al genieten we wel van ons ritje. Bij deze is achtbaan 279 ook binnen, achtbaan 300 komt dus stilaan binnen handbereik. We maakten nog een wandeling langs alle attracties en trokken daarna huiswaarts. Zo kwam er einde aan deze intensieve maar vooral leuke dag!