Sfeerverslag: Disneyland Paris/Walt Disney Studios – 3 & 4 februari 2022

Het pretparkseizoen start dit jaar ietsjes vroeger dan gewoonlijk want Hannelore en ik besluiten op donderdag 3 februari richting Disneyland Parijs te trekken voor wat een toffe 2-daagse beloofd te worden. Een collega van mijn vrouw, Laura is ook van de partij waardoor we met z’n drietjes de 2 Disney-parken kunnen onveilig maken.

 

Dag 1;

S’morgens vroeg om 4h30 vertrekken we richting Disneyland Paris. We verblijven er in het vernieuwde Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Een hele lange naam, daarom noem ik het hotel gewoon het Marvel Hotel. Om 8h komen we zoals gepland aan bij het hotel waar we eerst doorheen de beveiligingscontrole moeten. Na de controle geef je je bagage af aan de ingang van het hotel, het personeel plaats dit later op de dag in je kamer. Ideaal, want zo kunnen we heel snel onze tickets afhalen aan de balie waar we ook een reservatie maken voor het Super Hero Station. Daar vertel ik later meer over, tijd om naar het park te gaan.

Aangezien het tweede park nog gesloten is lopen we door richting het hoofdpark dat uiteraard Disneyland heet. De ingang zit verscholen onder het Disneyland Hotel dat momenteel in onderhoud is.

De eerste indruk die je krijgt wanneer je een pretpark binnenloopt is belangrijk. Iets waar Disneyland heel sterk in is mede dankzij de prachtige Main Street USA. Deze lange laan richting het iconische Disney Kasteel straalt volop met zijn prachtige witte gevels. Overal vind je wel details terug en er is voor iedereen wel een winkel te vinden. Uiteraard is het hoogtepunt het Kasteel van Doornroosje dat zich pal in het midden van het park bevindt en op het einde van de Main Street. Het kasteel is onlangs nog maar gerenoveerd geweest want het park viert binnenkort zijn 30ste verjaardag. 

Onze eerste attractie voor vandaag is de Star Wars Hyperspace Mountain. Deze indoor achtbaan katapulteerde vroeger mensen naar de maan, tegenwoordig is dat anders en wordt je meegenomen in een ruimtegevecht net zoals in de Star Wars films. De achtbaan is niet meer van de jongste en dat voel je soms wel. Gelukkig is het niet al te storend en kunnen we genieten van een toffe rit doorheen de ruimte.

Wat verderop besloten we de eerste darkride van vandaag te bezoeken, namelijk Les Voyages de Pinocchio. De toffe darkride neemt ons mee op avontuur, net zoals in de gelijknamige film. Het toffe is uiteraard de figuren die je er herkent, zoals Japie Krekel of de walvis.

Opnieuw besluiten we een darkride te bezoeken en nu is het de beurt aan Peter Pan’s Flight. In een gondel die heel hard lijkt op een piratenboot nemen we plaats om richting Neverland te vliegen. De attractie is prachtig en verteld het volledige verhaal van Peter Pan, inclusief de grappige momenten met Vetje en Kapitein Haak.

Genoeg darkrides, tijd voor een ritje op de beste achtbaan van het park en dat is Big Thunder Mountain. Deze wilde mijn trein neemt je mee doorheen mijnen, bergen en donkere tunnels. De afwerking is fantastisch en onderweg zit het vol met details. Ook het baanverloop is variërend en uitdagend, zo zijn er maar liefst 3 optakelingen. Big Thunder Mountain stelt dan ook nooit teleur.

Bijna net naast Big Thunder Mountain vinden we Phantom Manor. Een verlaten landhuis dat een prachtige darkride huisvest. Deze darkride neemt ons mee voor een griezelige avontuur. Dat begint al in de wachtrij waar we langs grafstenen wachten, om dan vervolgens het verhaal te horen te krijgen in de voorshow. Wat daarna volgt is een prachtige darkride vol met attributen, prachtig afgewerkte decors en fantastische animatronics.

We zijn al enkele uren verder en het andere park is ondertussen ook al geopend. Onderweg merken we dat Winnie The Pooh geen bezoekers meer heeft om een foto te nemen. Die kans laten we dus niet liggen en we gaan op de foto met Winnie.

Tijd om Walt Disney Studios te verkennen. Dit tweede park staat in de schaduw van het grote broertje er net naast en dat merk je aan de ingang. Die is minder imposant dan de ingang van het andere park, al staat er hier wel een leuke toren met de oren van Mickey Mouse.

Ook in dit park is er een soort Main Street, al is dit een overdekte en minder strak uitgewerkte variant. Je vindt hier een heleboel horecazaken en winkels terug. Lang vertoeven we hier niet want we maken ons op voor een ritje op Tower of Terror. De wachttijd zou volgens de borden een kwartier bedragen in werkelijkheid is dat maar 5 minuten. Zo zitten we in een mum van tijd in een lift die een tijdje jojo met ons speelt. De kriebels in de buik kregen we er gratis bij, al dat deed griezelige kind er ook niet veel goed aan.

Net naast de Tower of Terror vinden we een volledig gebied gemaakt rond de figuren van Toy Story. Zo hebben de speelgoedsoldaatjes uit de film hun eigen paratower waar je als een echte soldaat naar beneden valt met een parachute. Ook deze toffe attractie zorgt voor kriebels in de buik.

We verlaten het Toy Story gebied en wandelen richting het Ratatouille plein. Op dit plein vinden we een prachtige darkride van Ratatouille. In deze darkride krimp je tot de grote van Rémy, deze rat neemt je net zoals in de film mee doorheen de attractie. Aan de hand van 4D schermen wordt het verhaal verteld en zie je hoe Rémy de keuken van Gusteau’s betreed. Uiteraard zijn de aanwezig koks het daarmee niet eens en ze zetten ze achtervolging in. Zo verschuilen we ons in de koelkast en onder de ovens. Onder de ovens voelen we zelfs de warmte in onze nek en ook de 4D effecten werken verrassend goed. Gelukkig loopt alles goed af en worden we op het einde opgewacht door de hele familie van Rémy.

Ondertussen was het al over 12h en wilden we een hapje eten. Dat kan jammer genoeg alleen maar vooraan in het park, tenzij je een reservatie kon bemachtigen voor “Chez Rémy”, wat in ons geval niet was gelukt. Geluk bij een ongeluk want zo konden we plots genieten van een kleine parade waar ik het bestaan niet van afwist. Achter de parade gingen we door naar het dichtstbijzijnde restaurant.

In Walt Disney Studios is er vorig jaar ook een attractie opnieuw geopend. Studio Tram Tour heet nu Cars: Road Trip, die zoals de naam al doet vermoeden in het teken van de film Cars staat. Het parcours is een pak korter geworden in vergelijking vroeger. De apotheose van de rit is nog steeds de brandende vrachtwagen in de Grand Canyon die dan met gigantisch veel water wordt geblust, verder valt er op deze rit niet veel te beleven en oogt het op heel wat plekken redelijk kaal.

Om 14h45 heb ik een reservatie geplaatst voor het Super Hero Station in ons hotel. Dit is een ruimte waar je met Spiderman op de foto kan en je hebt er enkele toffe decors gebaseerd op scènes uit de Marvel films. Opvallend is wel dat enkel gasten van het Marvel Hotel hier naar binnen mogen. We namen alvast enkele leuke foto’s.

We zijn ondertussen na 15h waardoor we in onze kamer kunnen. De bagage werd even later ook al naar onze kamer gebracht. Ik nam ondertussen even de tijd om enkele foto’s te nemen van het hotel. Er zijn enkele leuke zaken terug te vinden zoals het pak van Iron Man en het schild van Captain America. Natuurlijk vind je er ook een heleboel schetsen en schilderijen terug van de Marvel superhelden.

De parken zijn nog open en we zijn natuurlijk niet naar hier gekomen om op ons bed te liggen. Straks is er nog de Stars on Parade, een gigantische parade in het hoofdpark. De parade start maar om 17h waardoor we nog even tijd hebben om een andere attractie uit te proberen. Zo konden we onmiddellijk instappen in Star Tours, een simulator die je meeneemt naar de wereld van Star Wars. In de wachtrij zien we alvast enkele bekende robots, zoals C3PO en R2D2. Zij nemen ons mee voor een spannende rit doorheen de ruimte.

Van de ruimte keren we vliegensvlug terug naar aarde want de parade gaat bijna beginnen. Er stond al heel wat volk langs de weg in Main Street, maar gelukkig vonden we nog een lege plek. Even later konden we dan ook genieten van misschien wel eens van de mooiste parades die ik ooit heb gezien. Er passeren heel wat wagens voorbij allemaal gebaseerd op enkele bekend Disney-films, denk maar aan Toy Story, Frozen en Finding Nemo.

Voordat we terug naar ons hotel gaan besluiten we nog snel een ritje mee te pikken op de Indiana Jones achtbaan. De achtbaan is prachtig gedecoreerd maar stelt verder niets voor. Het baanverloop is dan ook heel saai en daar brengt die ene looping ook geen verandering in.

Onderweg naar het hotel besloten we ook nog eens een kijkje te nemen in de attractie van Aladdin. Dit is een attractie waar je doorheen kan wandelen en tussendoor eens kan kijken naar enkele beelden en maquettes die het verhaal van Aladdin vertellen. Jammer dat zo’n populair figuur maar zo’n saaie attractie krijgt. Gelukkig zijn de dingen die we zien wel prachtig afgewerkt.

Onze eerste dag is prima verlopen en die sluiten we dan ook heel tof af. Zo nemen we nog een kijkje in de winkels van de Disney Village en eten we s’avonds een hapje in het Steakhouse. Tijd voor een rustige nacht in het Marvel hotel.

 

Dag 2:

Na een deugddoende nacht en een heerlijk ontbijt zijn we klaar om vandaag ons tweede dagje en jammer genoeg ook onze laatste dag door te brengen in Disneyland. Het park is al eventjes geopend wanneer we Disneyland terug binnen wandelen. Bij binnenkomst besluiten we als eerste op de foto te gaan met Donald Duck.

Vandaag besluiten we ons te richten op attracties die we gisteren niet hebben kunnen uitproberen. Een voorbeeld daarvan is Buzz Lightyear Laser Blast, een interactieve darkride waar je samen met Buzz het opneemt tegen de slechterik Zurg.

De volgende attractie is ook weer een darkride, al is er geen interactie met het decor. Deze darkride neemt je mee naar het sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Net zoals de Pinokkio darkride is ook dit een heel erg donkere attractie. Er liggen skeletten en er staan enge bomen die je ieder moment uit de gondel kunnen sleuren. Jammer dat zo’n fleurig sprookje zo duister wordt uitgebeeld.

Hannelore en Laura besloten hierna een ritje te maken op de Dumbomolen waar je samen met Dumbo kan vliegen.

Achterin het park is er de mogelijkheid om met Mickey Mouse op de foto te gaan. Iets wat we uiteraard ook deden. Vandaag hadden we geluk want ook Minnie Mouse was aanwezig.

Its a Small World en Pirates of the Caribbean zijn helaas gesloten waardoor we nog maar een handvol attracties niet hebben gedaan. Zo hebben we Casey Jr. nog niet gedaan tijdens dit tripje. Dit is een achtbaan met daarop het treintje vanuit de Dumbo film. Vooral het leuke deuntje tijdens de rit zorgt voor heel wat plezier.

Autopia is de laatste attractie die we in dit park nog zeker wilden doen. In deze attractie kun je plaatsnemen in een auto en deze besturen. Iedere keer als ik hier komt staat er heel wat volk te wachten en ook vandaag staan we hier een kleine 20 minuten aan te schuiven.

Onze lunch eten we in Plaza Gardens, een buffetrestaurant vlakbij het kasteel. Het buffet was niet supergroot maar het eten was wel heel lekker. Ik kom hier zeker nog eens terug.

Net wanneer we het park willen verlaten om nog wat attracties in het andere park te gaan uitproberen passeert er een praalwagen van Alice in Wonderland.

Bij aankomst in Walt Disney Studios merkten we een fotograaf op aan het standbeeld van Walt Disney en Mickey Mouse. Met onze Photopass lieten we ons fotograferen aan het legendarische standbeeld.

Net zoals in het andere park zijn er in dit park attracties gesloten voor onderhoud. Crush Coaster is zo’n attractie, al bleek die vandaag toch al open te zijn. De attractie was namelijk eerder klaar waardoor we vandaag al konden genieten van een ritje op deze leuke spinning coaster.

De dag begint voor ons stilletjes ten einde te lopen maar we wilden toch nog één attractie zeker doen, namelijk RC Racer. In deze attractie neem je plaats in het speelgoedautootje uit de Toy Story film. Deze wordt dan voorwaarts en achterwaarts gelanceerd. Jammer dat de rit zo kort duurt want de rit is best vermakelijk.

Daarmee komt onze 2-daagse in Disneyland Paris ten einde. Zoals iedere keer hebben we hier een hele plezante tijd beleefd en kom ik hier met veel plezier terug. Zeker wanneer de geplande uitbreidingen af kom ik zeker eens een kijkje nemen. Ik ben namelijk reuze benieuwd naar de nieuwe toekomstige themagebieden van Marvel, Frozen en Star Wars. Dus met hele grote zekerheid kan ik tegen dit prachtige resort zeggen: Au Revoir!