Sfeerverslag: 30 jaar Disney Resort Paris – 25 maart 2022

Dag 1 :

Vroeg in de ochtend maakten TPF’ers Hendrik en Dwainie zich samen met hun zoontje Caleb en vrienden Stijn en Gianluca klaar om de auto’s in te laden en te vertrekken richting Disneyland Resort Paris, waar iedereen, jong en oud, zich terug kinds voelt.

Na een ritje van 265 km komen we eindelijk aan in een van de beste themaparken van de wereld, met een stralende zon en temperaturen tegen de 20 graden is het heerlijk vertoeven. Eenmaal binnen de poorten zagen we eerst dat het bekende Disneyland Hotel aan de ingang van het park gesloten is wegens onderhoud.

Eenmaal binnen keken we eerst naar de app hoe de wachttijden waren. Toen we zagen dat de wachtrij van Phantom Manor, het heerlijke spookhuis dat perfect voor kinderen is toegestaan niet te lang was, gingen we er naartoe. Volgens de app stond er een wachttijd van 10 min. Eenmaal aangekomen stond er volgens mij een rare tijd beschreven. Een wachttijd van 13 minuten, zou dat iets te maken hebben met het ongeluk van Phantom Manor?

Na Phanton Manor was het tijd om onze buikjes te vullen en dat deden we in het Western restaurant Cowboy Cookout Barbecue waar we voor gemiddeld 20 euro goed hebben gegeten.
 Na het eten, rond de klok van 14:30u trokken we richting Pirates of the Caribbean, qua thema een van de beste darkrides in zijn soort en als je een fan bent van de films weet je onmiddellijk wat ik bedoel. Na Pirates trokken we richting It’s A Small World die jammer genoeg dicht is wegens renovatie en volledig in de stellingen staat. Dus geen irritant liedje in je hoofd is het voordeel ervan.

Toen trokken we richting de uitgang van het park maar namen we eerst een deel van de jubileum show Dream… and shine Brigher mee. Zoals Disney het betaamd was dit weer dik in orde. Na die show trokken we richting uitgang om ons in te gaan checken in Villages Nature waar we overnachten.

We besloten dan ook om niet meer terug te gaan naar het Park maar rustig te gaan zwemmen in Aqualagon met 7 glijbanen, groot buitenbad, een klimmuur voor de durvers en voor ieder iets die zich wel ergens mee kan amuseren. Een echt zwemparadijs voor groot en klein, een echte aanrader.

 

Dag 2 :

Onze tweede dag begonnen we met Star Wars Hyperspace Mountain doordat we een kind meehadden dat hiervoor te klein is, moesten we ons opsplitsen en via een Rider Switch wisselen, voor de eerste twee geen problemen toen we wouden wisselen besloot de attractie dat ze er geen zin meer in had, na 10 min wachten kregen we een kaartje om later op de dag terug te komen zonder dat we al te lang moeten aanschuiven.

Na Hyperspace Mountain trokken we naar de 2de attractie in het park die meer voor de durvers is, namelijk Indiana Jones et le Temple du Peril. Na 25 min wachten zat die er ook op. Toen besloten Dwainie en Hendrik om samen met Caleb te gaan aanschuiven voor een meet en greet met Stitch. Het kleine blauwe monstertje dat de laatste tijd serieus aan populariteit is gestegen.

Ondertussen deden Stijn en Gianluca een paar andere attracties. Zo begonnen ze met het doolhof die gemaakt is in het thema van Alice In Wonderland, vervolgens trokken ze naar de kinderachtbaan Casey Jr. Een kleine maar leuke achtbaan die rond een paar sprookjes van Disney is gebouwd. Daarna deden ze ook nog Les Voyages de Pinocchio en om af te sluiten met Buzz Lightyaer Laser Blast, de attractie dat je tegen elkaar opneemt om zo veel mogelijk punten te behalen door middel van te lasershoten.

Hierna spraken we terug af om samen te gaan eten bij Annette’s Diner. Elk van ons nam een lekkere Amerikaanse Burger en als je geluk hebt komen ze je bedienen op echte rolschaatsen. Maar helaas hadden we dit geluk niet.

Na het eten trokken we voor eerst naar het Walt Disney Studio’s park, om daar de darkride Ratatouille: L’Aventure Totalement Toquée de Rémy te gaan doen, voor mij een van de mooiste gethematiseerde darkrides die ik al heb gedaan. Dan was het tijd om Caleb zijn favoriet op te gaan zoeken namelijk Bliksem Mcqueen dus trokken we naar Cars Road Trip waar je in een vrachtwagen een rondtrip doet door de verschillende scenes van de Cars films. Om de dag in de studio’s te beëindigen deden we nog Tower of Terror, de vrijeval toren waarin je van op de bovenste schuifopening een prachtig zicht hebt op het park en de Studio’s. Als laatste deden we nog een familie attractie want de tapijten van Aladdin hadden we links laten liggen maar namen we nog net voor sluiting mee.

Nu de Studio’s gesloten zijn konden we niet anders dan terug te gaan naar het park zelf waar we eindelijk nog 1 ding wouden zien. De speciale avondshow Disney D-Light voor de 30ste verjaardag van het park. Met tientallen drones maken ze er een prachtige show van, na Disney D-Light volgt dan de dagelijkse avondshow Disney Illuminations waar Mickey Mouse je meeneemt in de magische wereld van Disney.

Dag 3 en alweer de laatste dag van onze Disney trip begonnen we in de Studio’s waar we van plan waren om de darkride en spinningcoaster Crush’s Coaster te doen maar bij aankomst waren de wachttijden zowel voor single riders als de gewone wachtrij boven de 90 min en dat hadden we er nu echt niet voor over met een kind van 2,5 jaar oud mee, dus besloten we een show te gaan bekijken: Stitch Live, waar het blauwe monstertje je meeneemt op een geheime buitenaardse missie. Door middel van computer en veel camera’s kon je praten met Stitch en zo bleef het plezant voor groot en klein. Omstreeks de middag besloten we naar het park te trekken om daar onze Disney reis af te sluiten.

Terwijl Stijn en Gianluca aan het aanschuiven waren voor Big Thunder Mountain, waar je in een mijntreintje door het wilde westen wordt gereden, besloten Hendrik en Dwainie samen met hun zoontje aan te gaan schuiven voor een meet en greet met de enige echte Mickey Mouse. In die tijd hadden we allebei  ons ding kunnen doen en door de babyswitch konden Hendrik en Dwainie dan ook nog eens genieten van Big Thunder Mountain wat we anders niet kunnen doen. Tegen de klok van 13u besloten we te gaan eten bij Hakuna Matata. Na het eten hadden we nog een kleine 3 u, we besloten nog met z’n allen samen Buzz Lightyaer Laser Blast te doen om vervolgens naar de Simulator Star Tours: The Adventure Continue te trekken en eveneens de laatste attractie van het weekend. Waar je mee wordt genomen in 1 van de scenes van Star Wars.

Maar hoe kan je anders dan een Disney weekend afsluiten met de Disney Stars On Parade. De perfecte afsluiter van een prachtige 3-daagse met veel zon en temperaturen boven de 20 graden voor eind maart konden we niet anders dan genieten.