Pretparkgame: Rollercoaster Mechanic

In Rollercoaster Mechanic moet de speler vernietigde of kapotte attracties herstellen. De twee broers Leo en Noah spelen de hoofdrollen. Ze hebben samen een klein bedrijfje, maar ieder karakter heeft ook verschillende vaardigheden. De speler moet verschillende zaken uitvoeren: een diagnose stellen van de schade, repareren, schoonmaken en tot slot testen.

 

De grootste uitdaging van deze game is werken op hoogte. Hier zal de samenwerking van de broers essentieel zijn. De speler zal vaak de hoogtes moeten trotseren om een ​​klein schroefje aan te draaien, zodat een tragedie tijdens een achtbaanrit kan voorkomen worden. De speler zal ook op voorhand een selectie moeten maken van het gereedschap dat hij/zij meeneemt alvorens een herstelling op hoge hoogtes uit te voeren.

Gelukkig is er nog de diagnoseconsole ter beschikking. Zonder dat ding zou het opsporen van een storing quasi onmogelijk zijn. In het commandocentrum zal je ontdekken waar het probleem zich precies bevindt. Ook de hersenen van de speler zullen op de proef worden gesteld, want niet alles zal meteen heel duidelijk zijn.

Het beroep van achtbaanmonteur is alvast niet eenvoudig. Je moet de hele tijd leren en groeien, nieuwe tools gebruiken, ze ontwikkelen en verbeteren. Zo zal de speler steeds beter gereedschap kunnen aankopen naarmate het spel vordert. De speler zal zelfs niet enkel reparaties uitvoeren en testritjes maken, ook onderhoud, opruimen en schoonmaken behoren tot het takenpakket. Daarbij moet deze ook oppassen voor zwervers, hordes ratten of andere nieuwe bewoners van het verlaten pretpark.

Rollercoaster Mechanic is beschikbaar voor Mac OS X, Microsoft Windows PC, PlayStation 4, Steam en Xbox One.

 

 

 

Bron: Forestlight Games