Plopsaqua Landen-Hannuit

Na het gigantische succes van Plopsaqua De Panne, wordt er nu een tweede waterpretpark gebouwd in Hannuit, vlak op de taalgrens. Het nieuwe waterpark krijgt de naam Plopsaqua Landen-Hannuit en is een samenwerkingen tussen de twee gemeenten en Plopsa.

 

In 2021 plant de Plopsa Group de opening van haar tweede waterpark, dat naar de naam Plopsaqua Landen-Hannuit zal luisteren. Het gloednieuwe park wordt in samenwerking met de steden Hannuit en Landen gerealiseerd en zal maar liefst 4.800 vierkante meter in beslag nemen. Ditmaal opteerde Plopsa voor een ligging centraal in België, nabij de taalgrens en gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid. “We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpark te bouwen.”

Ook burgemeester van Hannuit, Emmanuel Douette, en burgemeester van Landen, Iris Vander Schelde, waren aanwezig. “Door de veroudering van de huidige stedelijke zwembaden, was er dringend nood aan vernieuwing. Een volledig nieuw zwembad bouwen was echter financieel niet haalbaar.”, aldus Emmanuel Douette. “Een belangrijk streefdoel bij dit project was dat we alles kunnen blijven aanbieden op een betaalbare manier, zowel voor de zwemmers als voor het gemeentelijk budget.” Iris Vander Schelde vult aan: “Dankzij de samenwerking met Plopsa kunnen niet enkel inwoners, maar ook scholen en zwemclubs genieten van een voordelig tarief, een gegarandeerde toegang en een uniek concept. Niet veel steden kunnen zo’n prachtig waterpark aanbieden aan hun inwoners.”, glundert ze. “Daarnaast zullen we met deze toeristische trekpleister ook heel wat mensen uit andere regio’s aantrekken, wat de lokale middenstand dan ten goede komt.”

 

Sport en ontspanning

Aan de bouw van Plopsaqua Landen-Hannuit hangt een prijskaartje van € 22,5 miljoen euro. In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meter bad met 8 banen en een instructiebad met 4 banen, die moeten beantwoorden aan het grote verwachte aantal scholen en groepen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met spectaculaire waterattracties, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, en een doorgedreven thematisering met Bumba en Maya als centrale figuren.

 

 

Opening:

  • Opening 25-meterbad: 12 december 2020
  • Opening zwembad: Januari 2021
  • Opening voor scholen: 1 februari 2021
  • Opening recreatiefgedeelte: 9 juni 2021

 

Bouwupdates:

9 juni 2021: Officiële opening recreatief gedeelte

Wegens de coronacrisis mocht het recreatiefgedeelte tot nog toe niet geopend worden. Vandaag kwam dan eindelijk de verlossing!

 

17 december 2020: Het zwembad opende in alle stilte

Onze reporter ging een kijkje nemen.

16 december 2020: Luchtfoto

 

 

6 december 2020: Het water stroomt door het park!

 

5 december 2020: Mogelijk wordt het sportbad nog dit jaar geopend

 

13 november 2020: Grote TPF update

 

12 november 2020: Update via Nick Jespers

 

 

13 juli 2020: Ook aan de buitenzone wordt gewerkt

Foto: Nick Jespers

 

24 juni 2020: De wildwaterbaan wordt getest!

[Video helaas niet beschikbaar wegens auteursrechten]

 

17 juni 2020: Er is ook een doorzichtig gedeelte 

 

12 juni 2020: Bijna alle slides zijn al opgebouwd

 

11 juni 2020: De steilste glijbaan wordt geïnstalleerd

23 mei 2020: Onze reporter ging een kijkje nemen bij de bouwwerken

 

26 april 2020: De eerste glijbaan wordt opgebouwd

 

12 februari 2020: De gebouwen staan nu bij volledig overeind

 

13 december 2019: De bouwwerken zitten op schema

 

 

19 november 2019: De bouwwerken zijn de hoogte in gegaan

 

8 mei 2019: Start bouwwerkzaamheden