Persoonlijke fiche Dimitri

Ik ben Dimitri, geboren in 1989 en woon in Gullegem. Mijn eerste pretparken gaan terug naar de lang vervlogen Meli tijd af en toe eens afgewisseld met een ander parkje. Iedere zomer werd er wel minstens 1 pretpark gedaan. Ik kan mij nog herinneren samen met mijn ouders onder andere Meli, Bellewaerde, Walibi, Movie World, Phantasialand, Euro-Disney, Walibi Holland & Legoland Windsor te bezoeken. Er zullen er wel meer zijn maar dat ligt al vele jaren achter mij.

 

Mijn eerste loopingcoaster die ik deed heeft toch even op zich laten wachten. Die was dan nog “El Condor” te Walibi Holland, een o zo ruwe ervaring maar hierna waren loopings toch ook geen probleem meer! Sindsdien is er maar weinig dat ik oversla in pretparkland!

 

Mijn pretparkverslaving is eigenlijk nog maar enkele jaren bezig. Een jaar of 5-6 terug is het begonnen en het is enkel maar verergerd sindsdien. Tot ik 2 jaar terug voor het eerst Europa-Park heb mogen bezoeken. 6u op een bus, veel vertraging onderweg maar wat een opluchting toen we er eindelijk waren!

 

Daar heeft de pretparkmicrobe me heel goed beetgehad en sindsdien staan er steeds meer parken op de planning. Ook begon ik toen wat online info op te zoeken en kwam ik op verschillende facebookgroepen en fora uit. Daar leerde ik Bob kennen, of beter gezegd, Bobby Turbo. Na af en toe wat te spreken op het forum en ook in privéberichten over bepaalde zaken die gepland stonden om wat tips te krijgen voegde bob mij uiteindelijk toe in de groep ParkTrips.

 

Zo kwam het dat op die dag in juli dat ik, voor Bob’s verjaardag, ’s ochtends vroeg vertrok richting Antwerpen om daar nog 2 enthousiastelingen op te pikken en door te rijden naar Phantasialand. Wat een dag was dat uiteindelijk. M’n eerste trip met onbekenden maar zeker niet m’n laatste! Daar heb ik van die bende heel wat vrienden aan overgehouden, zoveel is zeker!

 

Door die trip kwam ik toch met een aantal leden van TPF in contact en op termijn kwam dan het idee om hier wat aan mee te helpen. Zo gezegd, zo gedaan en dan maar even gepolst of er nog hulp wenselijk was… Tja, het feit dat je dit kan lezen zegt genoeg zeker?

 

Momenteel is mijn favoriete coaster toch wel Taron in Phantasialand. Er zijn nog heel wat coasters die ik moet gaan proberen maar het baanverloop en de launches van dit Intamin-beest kunnen mij toch keer op keer bekoren!

 

Mijn favoriete pretpark is al eerder vermeld, Europa-Park. Dit is voor mij het toonbeeld van hoe een pretpark zou moeten beheerd worden. De familie Mack blijft hier een heel grote drijfveer achter en ze blijven investeren in hun park.