Lagoon – Nieuwe achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Lagoon, gelegen in de staat Utah, is bezig met de bouw van een grote nieuwe achtbaan. De achtbaan heeft de naam Primordial gekregen en zal vermoedelijk in 2021 geopend worden. Er hangt nog veel mysterie over het project, maar het beloofd nu al een speciale achtbaan te worden.

 

Lagoon is een pretpark gelegen in de woestijn van Utah, ver weg van vele andere pretparken. Toch staat het park bij de doorwinterde pretparkliefhebber gekend want het is een van de twee overgebleven pretparken in de wereld die nog steeds 2 werkende Schwarzkopf rollercoasters in het assortiment heeft staan. Ook Nagashima Spa Land in Japan heeft er nog twee en tot 2019 had ook La Feria Chapultepec Magico in Mexico twee achtbanen van deze legendarische fabrikant, maar helaas is daar eentje van afgebroken.

Momenteel is Lagoon bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan waar maar heel weinig over geweten is. Het belooft wel een groot project te worden want de oppervlakte van de bouwwerken zijn een derde groter dan bij de achtbaan Cannibal die in 2015 geopend werd. In 2019 werd gestart met het plaatsen van de eerste trackdelen en begonnen de bouwwerken aan een grote toren die in het midden van het terrein komt te liggen.

Het is het relatief onbekende Duitse bedrijf ART Engineering dat Lagoon helpt met de bouw van de Primordial. ART Engineering kennen we voornamelijk van Wonder Mountain’s Guardian in Canada’s Wonderland, een achtbaan met een verticale droptrack element van maar liefst 9,1 meter diep. Het is niet duidelijk of Primordial eveneens dit speciaal element zal bevatten maar het lijkt er alvast wel op dat de rollercoaster een uniek element zal bevatten. Primordial zal de 11de rollercoaster van het park worden.

 

 

Feiten:

  • Naam: Primordial
  • Openingsjaar: 2023
  • Fabrikant: Lagoon bouwt zelf de achtbaan
  • Type: Stalen achtbaan
  • Locatie: Zowel indoor alsook outdoor

 

 

Bouwupdates:

2 november 2021: Laatste update van het seizoen

 

3 mei 2021: Sinds maanden is er nog eens een update aan de werken

 

13 oktober 2020: Wordt de naam dan toch niet Primordial?

 

12 oktober 2020: Nieuwe track is geplaatst

 

11 oktober 2020: De lifthill gaat de hoogte in

 

3 april 2020: De werken 3 maand later

 

15 januari 2020: Indrukwekkende spaghetti aan bouwwerken

 

 

17 november 2019: Eerste trackdelen geplaatst

 

 

 

17 september 2019: Eerste trackdelen aangekomen in het park

 

 

 

Bronnen: rcdb, Coaster Studio’s, Screame Scape, Discovery Park Studios