Interviews » Interview Steve Van den Kerkhof

De Themeparkfreaks kregen de kans om een interview met Steve Van den Kerkhof te doen.

Wij willen hem allereerst bedanken voor de tijd die hij wist vrij te maken voor ons en het openhartige gesprek.

 

TPF: Je vertelde over het feit dat Heidi haar intrede zal maken in het park, mogen we verwachten dat dit het thema van de nieuwe attractie word?

Steve : Dat is momenteel nog niet beslist, we moeten eerst het succes van de serie afwachten en bekijken welke zender deze serie zal uitzenden. Ook moeten het succes van andere series, zoals Ghost Rockers afwachten.

TPF: Maar Heidi komt sowieso naar het park?

Steve: Dat staat vast, Heidi komt naar alle Plopsa parken.

TPF: We merken dat enkele oude attracties in het park vervangen werden door nieuwe exemplaren, zullen nog meer attracties vervangen worden?

Steve: Nee: Victor’s Race moesten we ofwel volledig verwijderen of vernieuwen, en aangezien het groen rondom zo mooi is, hebben we deze beslissing genomen. Mochten we een nieuwe baan plaatsen, moesten alle funderingen opgegraven worden en vervangen worden. En aangezien zo’n keverbaan niet meer nieuw gemaakt word, door de TUV regels en berekeningen, konden we hieraan enkel grote vernieuwingen doen. Daarom hebben we het zo aangepakt. Op deze manier kunnen we weer 20 of 25 jaar verder met deze attractie. De track werd voor 90% vervangen en er kwam een nieuwe trein op.

Een slingermolen van 40 a 45 jaar oud, geeft mij persoonlijk geen goed gevoel. Om die reden werd hij dan ook vervangen.

Sommige oudere attracties werden vervagen door andere, nieuwe attracties, maar dingen die blijven aanslaan moeten we vervangen door een nieuwer exemplaar, met nieuwe programma’s.

TPF: Is er al een vervanger bekend voor de Bounty Tower in Holiday Park?

Steve: Dat is momenteel een moeilijk gegeven. We zijn bezig met een vervanger, maar de koper van de Bounty Tower heeft afgehaakt.

TPF: En wat met de Spinning Barrels? Is daar al een vervanger voor?

Steve: Na het ongeval konden we daar niets mee doen. Nadien werd hij vrijgegeven, in die periode hebben we hem verkocht. Toen vertelde de overheid ons dat hij enkel vrijgegeven werd om opnieuw te openen, niet om te verkopen. Daardoor mochten we hem niet verkopen en moest hij voorlopig blijven staan, om te bekijken of hij nog van nut kon zijn voor het onderzoek.

TPF: Dus in principe kan hij terug geopend worden?

Steve: Dat klopt, maar wij gaan hem niet meer openen, om begrijpelijke redenen.

TPF: Zijn er nog grote investeringen gepland, zoals Sky Scream voor Holiday Park?

Steve: De komende 2 jaar gaan we verder borduren op Sky Scream. Wat Holiday Park momenteel nodig heeft is een kleine achtbaan. Want nu ga je van niets plots naar Expedition GeForce en Sky Scream. Dat is dus momenteel prioritair. We gaan ook bekijken wat we gaan doen met Burg Falkenstein. Het transportsysteem zelf is zeer goed, ook het gebouw is nog goed. Maar al wat er in zit is niet meer van deze tijd, dus dat moeten we zeker bekijken. We moeten in Holiday Park voornamelijk meer kleinere attracties hebben, grote zijn er momenteel voldoende. Momenteel hebben we daar 25 attracties, en dat moeten er de komende jaren veel meer worden.

We merken op dat het havengebied in Holiday Park vrij verouderd is, word daar ook aan gewerkt?

Steve: Dat zijn wij ook aan het bekijken, wat kunnen we daar mee doen, welk thema kan dat krijgen enzoverder. Wat je vandaag in Holiday Park goed kan zien is welke gebieden aangepakt zijn en welke niet. Het valt nu te hard op dat je van een oud in een nieuw gebied binnen loopt en andersom.

Zal GeForce hetzelfde thema en naam behouden?

Steve: Daar is intern heel veel over gepraat geweest, maar ik vind dat dit een begrip geworden is. De naam veranderen zou ook niet op veel applaus onthaald worden.

TPF: Wat mogen we verwachten van de overdekking?

Steve: De vorige eigenaar heeft al funderingen daarvoor laten voorzien door Schneider. Wij gaan nu die overdekking voorzien, zodat de trein droog kan staan, en ook de wachtende mensen hoeven dan niet in de hitte of regen aan te schuiven. We gaan in deze baan enkele 100.000 euro investeren. Zodat we ook ten allen tijden met twee treinen kunnen werken. Er is dit jaar besproken en getest geweest of een trein voldoende zou zijn, en we hebben beslist de 2 treinen te behouden. Maar als we dat doen, moeten die ook tiptop in orde zijn. Aangezien we nu Sky Scream hebben, is het de beurt aan GeForce, waarvoor we heel wat onderdelen besteld hebben bij Intamin. Ook gaan we de toiletten aanpakken.

TPF: Betekend dit dan dat het beroemde Pipistation zal verdwijnen?

Steve: De nieuwe toiletten zullen die oude containers vervangen, want die passen niet in het Plopsa beeld. We gaan dus voor een toiletblok zoals je dat kan zien bij Sky Scream. Het restaurant zal blijven zoals het is.

TPF: Zal er in de toekomst een mogelijkheid komen tot het kopen van een gezinsabonnement?

Steve: We hebben dat bekeken, maar er zijn de dag van vandaag zoveel vormen van gezinssamenstellingen, dat dit onmogelijk is. Maar ik ben er van overtuigd dat we er in slagen onze abonnementsprijs zeer schappelijk te houden. Zeker in vergelijking met andere parken zoals Europa Park en de Efteling.

TPF: Zal de prijs van het abonnement volgend jaar ook stijgen, zoals de dagtickets?

Steve: Dat zal 1 euro duurder worden dus niet significant.

TPF: Aangezien de Kasteelzone momenteel afgesloten is, vroegen we ons af, wat er daar te verwachten valt.

Steve: Daar moet je niets speciaals verwachten. De Draak is 10 jaar geleden geopend, dus werd het hoog tijd voor een groot onderhoud. En aangezien wij een langere opening hebben dan de meeste parken, moeten soms grote werken op deze manier gedaan worden. Omdat die bij ons niet kunnen gebeuren tijdens de sluitingsperiode. Bij De Draak zijn we momenteel alle motoren aan het reviseren, de volledige track zal worden herschildert . Met andere woorden een heel groot onderhoud dus. De mensen zullen dit op het eerste zicht niet heel hard opmerken, maar binnenin zal hij weer perfect in orde zijn. Wat heel hard nodig was.

TPF: Zal er in de toekomst ook gewerkt worden aan de Boomstammetjes?

Steve: Dat is ook een moeilijk gegeven, het is een grote attractie met een grote oppervlakte. Maar eens we het juiste thema vinden en we de nodige tekeningen hebben, word ook daar aan begonnen. Want dat is dringend nodig.

TPF: Zal dat dan een Samson thema blijven?

Steve: Dat weten we nog niet. We hebben nu beslist dat de kermiszone voor altijd zal blijven. We gaan nu vooral bekijken welke figuurtjes zullen gelanceerd worden en hun succes, dan bekijken we dit verder.

TPF: Zullen er later nog nieuwe attracties toegevoegd worden aan de kermiszone?

Steve: Nee, we willen hier ook niet te dicht bij de buren komen. We gaan enkel zorgen dat de beleving terug in orde is. Je merkt nu dat deze zone 15 jaar oud is, en de eerste was die we gevormd hebben. We gaan nu alle taxus planten vervangen, want die zijn op. Alles word decoratief beklinkerd. Er komen ook decoratieve lantaarnpalen en er worden beelden geplaatst van alle figuren uit Samson en Gert. Op de plek waar nu het beeld staat van Samson en Gert tussen de taxus komt een mini kiosk, waar later optredens gegeven kunnen worden. Enkele kramen krijgen een nieuwe plek, zoals het oliebollenkraam. Er komen ook lichtslingers. Het heeft ook weinig nut om daar nog attracties bij te plaatsen, aangezien de huidige nog genoeg aantrekkingskracht hebben. Bij de nieuwe zweefmolen komen twee wachtrijen, eentje voor de duo zitjes en eentje voor de single zitjes.

TPF: Toch nog even terug komen op de nieuwe attractie…

Steve: Ze komt uit Amerika en ze is te groot om te overdekken.

TPF: Mogen we dan een achtbaan verwachten?

Steve: Stilte…

TPF: Wanneer kunnen we meer nieuws verwachten?

Steve: Als het contract effectief ondertekend is, momenteel hebben we al een handdruk gegeven, wat voor ons al een soort van ondertekening is. We wachten nu ook tot de bouwvergunning binnen is, en dan word alles openbaar, dit zal rond 15 januari zijn.

TPF: En de locatie?

Steve: De locatie zal een impact hebben op het ganse park.

TPF: Op EAS vingen wij op dat Gerstlauer van hun Sky Fly attractie eentje verkocht aan een Belgisch park, zou dit toevallig Plopsa kunnen zijn?

Steve: Dat zou kunnen…

TPF: We vroegen ons dan natuurlijk ook af of deze dan voor België zou zijn, of voor Holiday Park, ter vervanging van de Bounty Tower.

Steve: Ik lees overal op de websites dat iedereen een Sky Fly verwacht en dat iedereen dit een goede attractie vind daarvoor.

TPF: En wat nu met de Vleermuis, zal deze verhuizen of niet?

Steve: Willen jullie een primeurtje?

TPF: uiteraard :p

Steve: In de huidige plannen blijft de Vleermuis in de Panne, op dezelfde locatie.

TPF: Zijn er nog plannen om andere parken over te kopen?

Steve: Elk park dat te koop komt word bekeken, in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Steve: Wat vinden jullie eigenlijk dat wij als Plopsa fout doen? Want wij luisteren graag naar onze fans.

TPF: Volgens ons doen jullie weinig verkeerd, jullie investeren, iets wat andere parken te weinig doen. Het enige dat we kunnen opmerken is dat er aan sommige attracties een lage capaciteit is.

Steve: Daarom dat we ook voor onze nieuwe attractie, en dat is dan een derde tip, gekozen hebben voor full capacity. Dat is iets waar wij in de toekomst met Plopsa het verschil zullen maken, nu we al heel veel attracties hebben, zullen er niet veel kleintjes meer bij komen.

TPF: Zijn er plannen om in Holiday Park ook een indoor park te maken, zoals hier Mayaland?

Steve: Dat park moet geleidelijk groeien, hier kwam Mayaland er ook pas na 12 jaar. Het is ook geen geheim dat de ruimte achter het podium, na afbraak van Aquascoop daar ideaal voor is. Is dat al concreet? Nee, laten we dat daarvoor liggen? In mijn hoofd wel.

TPF: iets wat velen zich afvragen is de Big en Betsy hoeve nu beschermd of niet?

Steve: Bij mijn weten is ze niet beschermd, maar wij behandelen ze wel zo. Dit is een te mooi gebouw. Wat dus betekend dat ze nooit afgebroken zal worden of grote veranderingen aan zullen gebeuren.

TPF: Zullen er nog terug meet en greets komen met echte personages uit de series?

Steve: Het probleem daarbij is dat 40 % van onze bezoekers Franstalig is. Op nocturnes is dat zelfs 50 %. Als je dan Figuren van Studio 100 buiten meet en greets laat doen krijgen die te weinig volk en zijn de Fransen teleurgesteld omdat het enkel Nederlandstalige figuren zijn. Dat is ook de reden dat we voor volgend jaar kiezen voor een afwisseling van het Fiesta Latina en Franse avond evenement tijdens de nocturnes.

 

Wij van Themeparkfreaks wensen u nog te bedanken voor uw tijd en wensen u veel succes met de toekomstplannen, waar wij met veel aandacht naar uit kijken.