Het verhaal achter: The Forbiden Caves – Bobbejaanland

The Forbidden Caves is de nieuwste attractie van Bobbejaanland. Het is een combinatie van walktrough gevolgd door een immersive tunnel. Dit is een simulator waar de bezoeker in een treintje plaatsneemt. De trein beweegt tijdens het verhaal via een elektronisch systeem. De attractie kostte zo’n 5 miljoen euro en ligt in het nieuwe themagebied van het park “Adventure Valley”.

Adventure Valley omvat zowel Banana Battle, Revolution en King Kong. Ook het oude gebouw van Bobby Drop werd aangekleed en doet nu dienst als snackbar voor het nieuwe gebied. De ingang van de Forbidden Caves ligt vlak naast de ingang van het gebouw waarin je Banana Battle en Revolution vindt.

De ingang van de attractie is zeer indrukwekkend, maar voor de Amazing Cave Tours is alleen het beste goed genoeg. Deze organisatie wordt geleid door Jasper Dubois. De Tours neemt je mee op grottentocht in het regenwoud van Khyonesia. Wat de mensen niet weten is dat heel de organisatie van Jasper Dubois eigenlijk een dekmantel is voor zijn geheime missie.

Jasper kwam niet zomaar naar Khyonesia. Nee, zo’n 2-tal jaren geleden besloot hij de zoektocht van zijn vermiste grootvader af te maken. Die was namelijk op zoek naar de paarse kristallen. Een eeuwenlange mysterieuze mythe die niemand ooit kon bewijzen.

De mythe gaat als volgt, heel lang geleden woonden er stammen in dit oerwoud. Deze stammen ontdekten ondergrondse tunnels en gangen van wel kilometers lang. In deze gangen vond men paarse kristallen die licht en warmte gaven, maar die ook planten en dieren razend snel lieten groeien tot reusachtige schepsels. Enig bewijs werd nooit gevonden en alle stammen verdwenen spoorloos.

Maar Jasper gelooft dat de mythe waar is, hoe verklaar je anders het paarse kristal dat hij gekregen heeft van zijn opa? En zijn achtergebleven notities staat vol met merkwaardige informatie. Dus startte Jasper met zijn zoektocht, zeer tegen de zin van de koning van Khyonesia die Morowath heet. Daarom zette Jasper zijn Amazing Cave Tours op poten. Zo komen er toeristen naar Khyonesia en is de Koning tevreden. En Jasper kan in alle geheim verder graven.

De tocht doorheen het oerwoud naar de grot is niet zonder gevaar. Er zitten hier namelijk wilde dieren. Eens aan de grot aangekomen, kan de tocht echt starten voor de bezoekers van The Amazing Cave Tours. Als je de grot binnen bent, word je verwelkomd door een medewerk(st)er van de Amazing Cave Tours. Hij/zij vertelt dat we de lift moeten nemen nog dieper de grot in. De lift brengt ons naar een grot waar Jasper zijn onderzoek naar de paarse kristallen verricht.

Maar dan gebeurt het, Jasper ontdekt de doorgang naar de tunnels met de kristallen. Als bezoeker kan je nu niet meer weg en moet je dus mee. Een rit doorheen  tunnels en grotten vol met gigantische wezens en de stammen die de grot beschermen tegen indringers volgt.  Hopelijk overleef je deze spannende tocht.

 

Artikel: Maarten // Bron: Bobbejaanland